Ajankohtaista AMKEssa 8.2.-22.2.2024

Viikko sitten pidimme talven Johdon foorumin. Jofossa keskustelimme elinkeinoelämän kanssa siitä, miten ammatillisen koulutuksen rahoitusta, toimintamalleja ja oppimisen tukea tulisi kehittää työllisyyden lisäämiseksi. Näkökulmina olivat oppivelvolliset, aikuiset ja maahanmuuttajat. Keskusteluiden tiivistykset pääset lukemaan tästä. Osallistujien viesti oli, että näitä yhteisiä keskusteluita eri teemoista tarvitaan. 

OKM on esitellyt rahoituksen, toiminnanohjauksen sekä oppimisen tuen muutosten suuntaviivat. Teimme oppimisen tuesta yhteisen kannanoton. Rahoituksen ja toiminnan ohjauksen osalta olemme tehneet teille kyselyt, jotta saamme näkemyksiänne edunvalvontamme tueksi. Kyselyistä on tarkemmin tässä AA:ssa. 

Amken hallitus tapaa 12.2. Petri Lempisen ja Ville Heinosen. Tapaamisessa keskustelemme rahoitus-, toiminnanohjaus ja oppimisen tuen uudistuksesta. Opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin AMKEn hallitus tapaa 28.2.   

AMKEpäivät järjestetään 17.-18.4. Helsingissä Ravintola Sipulissa. Ilmoittautuminen on nyt avattu sivuillamme, lämpimästi tervetuloa sankoin joukoin mukaan! 

Pirteää helmikuun jatkoa,
Veli-Matti ja AMKEn asiantuntijat