Ammattikoulutuksen totuuskomissio

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 8 Veli-Matti Lampun vieraana on oppilaanohjaaja Emmi Hannnuksela Peltolan yläkoulusta. Jaksossa keskustellaan oppilaanohjaajan työn merkityksestä seuraavaa askeltaan miettivien yläkoululaisten arjessa. 

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 7 Veli-Matti Lampun vieraina ovat työelämäpäällikkö Linda Helsenius ja työvalmentaja Anu Paso Spesian työelämäpalveluista sekä Spesiasta valmistunut ja ravintola-alalle työllistynyt Kim Dahlgren. Teemana on oppilaitosten työelämäyhteistyö, sen merkityksestä oppimiseen ja työllistymiseen. Näkökulmana on myös erityistuki, jota opiskelijat saattavat tarvita opinnoissaan.

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 6 Veli-Matti Lampun vieraana on opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Podcastissa käydään keskustelua yhteiskunnan ja työelämän nopeasta muutoksesta sekä siitä, miten koulutusjärjestelmän on suurten muutosten edessä ennakoitava ja vastattava tulevaisuuden osaamis- ja koulutustarpeisiin.

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 5 Veli-Matti Lampun vieraana yrittäjä, luova johtaja, kirjailija ja ajattelija Saku Tuominen. Podcastissa keskustelua mahdollisuuksista, maailman parhaasta keskivertokoulutuksesta ja askelista eteenpäin.

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 4 Veli-Matti Lampun vieraana johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen Talous ja nuoret TATista.  Podcastissa keskustelua nuorten tulevaisuudesta ja  työelämämaisemista.

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 3 Veli-Matti Lampun vieraana digi- ja teknologia-asiantuntijat Mika Tuuliainen Elinkeinoelämän keskusliitosta ja Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä. Podcastissa keskustelua siitä, miten digitalisaatio muuttaa työtä ja mitä osaamista muutos vaatii.

Ammattikoulutuksen totuuskomission jaksossa 2 Veli-Matti Lampun vieraana pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Podcastissa keskustelua koulutuksesta 2040 -luvulla ja siitä, riittääkö meillä uskallus uudistua.

Ammattikoulutuksen totuuskomission ensimmäisessä jaksossa Veli-Matti Lampun vieraana Porvoon sivistysjohtaja Sari Gustafsson. Podcastissa keskustelua kuntien muuttuvista tehtävistä ja siitä, miten koulutus- ja osaamispalveluilla voidaan vaikuttaa kunnan menestykseen. Kunta ja sen yritykset tarvitsevat ammattiosaajia, mutta kiinnostaako koulutus kuntapäättäjiä? 

Opit podcastien tuottamiseen on saatu työpajoissa, jotka järjestettiin osana Opetushallituksen Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja vetovoiman tukeminen -hankkeita. Hankkeen opit ja koulutusmateriaalit ovat kaikkien ammatillisen koulutuksen järjestäjien saatavilla! Ota yhteyttä hanna-mari.bennick@amke.fi jos haluat linkin materiaaleihin.


 

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi