Viikon huippuhetkiä: Careerian hankkeelle kiitosta presidentti Tarja Haloselta

26.06.2023

Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hankkeella on merkittäviä tulokulmia maahanmuuttajien kotoutumiseen, kielitaitoon ja osallisuuden lisäämiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Tällä hetkellä hankkeeseen osallistuu n. 60–90 vanhempaa.

Opiskelemalla yhdessä lasten kanssa vanhemmat voivat oppia suomalaista koulukulttuuria sisältä käsin ja tukea lapsiaan entistä paremmin. Vanhempien läsnäolo luokassa tuo opettajille kaivattuja lisäkäsiä ja yhteistyö koulun ja vanhempien välillä helpottuu, kun tullaan tutuiksi. Moni vanhempi on saanut toiminnasta sysäyksen omalle koulutus- ja urapolulle. Lisäksi kotona olevat lapset voivat tulla kouluun mukaan. Lapsiparkkitoiminta mahdollistaa lastenhoidon äitien ollessa perusopetusluokissa. Mukana on sekä nuoria äitejä että isoäitejä, juuri Suomeen tulleita tai jo pitkään maassa olleita.

Vanhemmat mukaan kouluun ja työelämään -hankkeen seminaarissa 22.5.2023 Vantaalla kuultiin kokemuksia ja kiitosta loistavasta Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta hankkeesta, joka syksystä 2023 jatkaa toimintaansa Vantaan kaupungin Myönteisen erityiskohtelun toimintaohjelman rahoituksella. Seminaarin järjestivät yhteistyössä Vantaan osaamiskeskus, Careeria sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hanke ja sen tulokset ovat olleet voittokulku ensiaskelista lähtien. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoro myös presidentti Tarja Haloselta, joka kiitti hanketta esimerkkinä tasa-arvoa arjen tasolla edistävästä toiminnasta.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>