Suomen kilpailijat palasivat Abilympics-kisasta monta kokemusta rikkaampana

29.03.2016

International Abilympics -suurtapahtuma päättyi sunnuntaina 27.3.

Ranskan Bordeaux’ssa järjestettyyn eri ammattialojen taitokilpailuun osallistui Suomesta yhdeksän nuorta opiskelijaa sekä kahdeksan tuomaria ja valmentajaa.

Bordeaux’ssa oli 550 osanottajaa 35 maasta kilpailemassa 49 eri ammatissa. Kilpailuissa parhaiten menestyivät Etelä-Korea, Taiwan ja Kiina.

Suomalaiset eivät tällä kertaa yltäneet mitaleille, mutta kokemusta karttui sitäkin enemmän. Team Finlandin nuoret voivat olla ylpeitä omista suorituksistaan ja venymisestään kansainvälisessä kilpailussa, jossa taso oli todella kova.

Suomen joukkueessa kierrätysmuotoilussa kilpailleen Sanna Kiiskin mukaan koko kisamatka oli kaikin puolin hieno ja mieleenpainuva kokemus. Parasta oli erityisesti oman kisatyön tekeminen, mutta myös muiden töiden katselu oli mukavaa silloin kun aikaa siihen riitti. Suomen joukkueen parhaan kilpailijan palkinto yllätti Sannan täysin.

- Ehkä mieleenpainuvin tapaus oli paluumatkan aamuna, kun sain kuulla saaneeni pienen palkinnonkin. Edellisen illan juhlallisuudet olivat jääneet minulta kesken, joten koko asia tuli melkoisena yllätyksenä.

Joukkueen valmensi ja lähetti matkaan nyt jo kolmannen kerran Skills Finland ry yhteistyöoppilaitostensa kanssa. Kilpailijat ja tuomarit ovat Ammattiopisto Luovista, Kiipulan ammattiopistosta, Sataedusta ja Validia Ammattiopistosta.

 

International Abilympics on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville ja vammaisille. Mittava tapahtuma järjestetään olympialaisten tyyliin joka neljäs vuosi jossakin päin maailmaa. Tällä kertaa kilpailtiin 24.–27.3.2016 Ranskan Bordeaux’ssa, seuraavan kilpailun järjestäjämaata ei ole vielä valittu.