Seinäjoki kutsuu ammattitaidon SM-kilpailuihin

15.04.2016

Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen Taitaja-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Seinäjoella 10.–12.5.2016.

-Taitaja2016-tapahtuman avajaiskulkue liikkuu maanantaina 9.5. klo 17.30–18.30 Kauppatorilta Urheilutalolle avajaisiin. Suomen parhaat alle 20-vuotiaat ammattinsa huippuosaajat voi nähdä kerralla, ja yllätyshahmojakin on luvassa, kertoo kilpailujohtaja Liisa Lähdesmäki.

Skills Finlandissa Taitaja-tapahtuman pysyviksi teemoiksi on valittu yrittäjyys, kestävä kehitys, työturvallisuus ja työhyvinvointi. Tämän vuoden kilpailujärjestäjänä Sedu nostaa pysyvien teemojen rinnalla esiin uudet tutkinnot (koulutuskokeilut) ja joustavat opinpolut.

Yleisö on asiakkaamme

Lähdesmäen mukaan Taitajassa on kaikissa lajeissa hurjan mielenkiintoisia finaalitehtäviä. Vaatteenvalmistus-lajissa tehdään Provinssimekko ja Solar Sound -takki. Hyviä vinkkejä siis kesän festareille!

- Entä mitä tiedät verkkosivujen hankinnasta? Verkkosivujen tuottaminen -lajissa kilpailijat vastaavat tarjouspyyntöön ja kohtaavat oikean asiakkaan. Kilpailijat myös toteuttavat verkkosivun, joka mukautuu yhtä hyvin pöytäkoneeseen kuin puhelimeenkin - ja työ esitellään asiakkaille, tuomareille ja yleisölle

Myös mm. taloushallinnossa ja yrittäjyydessä tehtäviä esitellään yleisölle. Nuorten esityksiä voi seurata läheltä, vaikkapa tuunatulla pinkillä puistonpenkillä istuen.

Taitaja2016-tapahtumassa kilpaillaan 43 lajissa, Taitaja9-kisassa ja 4 TaitajaPLUS-lajissa, joiden lisäksi elintarvikkeiden valmistus, lihatuotteiden valmistus ja turvallisuusala nostetaan framille näytöslajeina.

Lähdesmäki kertoo jokaisen lajialueen ääressä olevan infopiste, jossa pääsee tutustumaan alaan sekä lajin tehtäviin. Myös aikataulut ja lajioppaat ovat yleisön apuna.

- Lajioppaat ovat jo ammatissa toimivia alansa osaajia, joista ainakin muutamalla on myös omaa Taitaja-kokemusta.

Ammattipoluilla yläkoululaisia johdattelevat Sedun opiskelijat, jotka lupaavat ahaa-elämyksiä syntyvän lajissa kuin lajissa.

Yritykset ja yhteisöt tekevät Taitajan mahdolliseksi

Tapahtuma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Sadat yritykset osallistuvat kilpailujärjestelyihin lajivastaavien rinnalla. Taitajassa on käytössä uusimmat koneet ja laitteet. Koko tapahtuman ajan on mahdollisuus päivittää tietonsa laitetoimittajien kanssa.

Kolmipäiväiseen tapahtumaan on vapaa pääsy, ja yleisöodotukset on asetettu 40 000:een.

- Taitaja2016 kutsuu ennen kaikkea yläkoululaisia ja lukiolaisia, oppilaanohjaajia ja opinto-ohjaajia, opettajia ja vanhempia sekä yrityselämän edustajia nauttimaan lajien kirjosta ja tiiviistä kilpailutunnelmasta Lähdesmäki summaa

Taitaja framilla -seminaari

Tapahtuman yhteydessä järjestetään osallistujille maksuton Taitajat framilla -seminaari, jossa käsitellään monipuolisesti yrittäjyyttä, osaamisperusteisuutta, elinikäistä oppimista sekä muutosta ja sen välttämättömyyttä.

Seminaariesite
Ilmoittautuminen