SAKU ry: Tapahtumakevät siirtyi verkkoon

23.03.2021

Korona-aika on muokannut SAKU ry:n koko kevään tapahtumakalenterin. Tapahtumakevät on siirtynyt verkkoon, ja luvassa on monia uutuuksia. Kalentereihin kannattaa merkata nyt SAKUn tulevat tapahtumat: SAKUstars-kisat ja -kulttuuriviikko sekä virtuaalikahvilat.

Virtuaalikahvilassa puhutaan mielen hyvinvoinnista

Opiskelijoille suunnatut virtuaalikahvilat jatkuvat 13. huhtikuuta teemalla Jotta huominen olisi parempi. Mielen hyvinvointia käsittelevässä virtuaalikahvilassa asiantuntija Oona Hänninen Yeesi ry:stä puhuu mielenterveyden ja jaksamisen tukemisesta. Opinnonohjaaja Johanna Rantalainen Sataedusta kannustaa opiskelijoita ottamaan yhteyttä ja puhumaan huolistaan sekä kertoo oppilaitoksen keinoista tukea opiskelijaa. Liikuntaneuvojaopiskelija Aurora Jokela kertoo 5 vinkkiään oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Toukokuun virtuaalikahvilassa 4. toukokuuta aiheena on somearki ja digitunnetaidot. Virtuaalikahvilat ovat avoinna aina kello 9.30-11.00. Virtuaalikahviloiden sisältöjä voi hyödyntää opinnoissa sekä ryhmänä luokassa että etäopinnoissa.

SAKUstars tuo kulttuuria viikolle 16

SAKUstars-kulttuurikilpailujen ennakkosarjojen tulokset on julkaistu. Ennakkotöiden parhaimmistoon pääsee tutustumaan SAKUstars-sivuille avatussa ennakkotöiden näyttelyssä. Ennakkolajeihin osallistui tänä keväänä lähes 500 kilpailijaa.

Kisojen livesarjat järjestetään 20.-22.4.2021 kokonaan etänä. Livelajeista etukäteen lähetetyillä tallenteina toteutetaan seuraavat lajit: Soolosoittimet, Soitinyhtyeet ja bändit, Bändisolistikisa, Karaoke, Lauluryhmät, Rap-musiikki, Yksinlaulu, Laulaja-Lauluntekijä, Näytelmät, Lausunta, Talent, Yksintanssi ja Ryhmätanssi. Lajit, joihin osallistutaan kisapäivinä etänä ovat Taidetta kahdessa tunnissa, Valokuvataidetta päivässä, Mallin mukaan, Videotarina, Shakki ja Runo tunnissa.

Vaikka SAKUstars-kisat järjestetään etänä, niin tavoitteena on tuoda kulttuuria entistä vahvemmin oppilaitoksissa näkyville. Ideana on, että kaikissa oppilaitoksissa järjestetään kisaviikolla SAKUstars-tapahtumia. Kisajärjestäjä, Ylä-Savon ammattiopisto, lähettää kisojen aikana ohjelmaa, jonka lisäksi oppilaitoksissa voidaan toteuttaa omia kulttuuripajoja, konsertteja tai erilaisia haasteita.