Onnittelut ammattiin valmistuneille

09.06.2021

Tummaa taivasta vasten tähdet loistavat kirkkaimmin. Uutiset, tutkimukset ja erityisesti opiskelijoiden kokemukset kertovat hyvin moninaisia tunteita herättäneestä opintovuodesta. Pelkoa selviytymisestä, epävarmuutta, oppimista ja onnistumisen iloa. Opettajat, oppilaitosten henkilöstö ja johto ovat myös jakaneet nämä tunteet omassa työssään.  

Suomi ja me täällä asuvat ihmiset olemme kautta historian olleet hyviä mukautumaan olosuhteisiin ja selviämään kriiseistä. Tiedämme, että tarvitsemme toisiamme. Koronakriisin aikana ammatillinen koulutus on kansainvälisesti vertailtuna toiminut poikkeuksellisen hyvin. Ammatillisen koulutuksen yksi perustehtävä on vastata yhteiskunnan tarpeisiin ja tilanteisiin. Tämä on tullut tässäkin tilanteessa todistettua. 

Paljon on ollut opittavaa, mutta paljon on myös opittu. Poikkeusaika on pakottanut meidät uuteen ajatteluun sekä ottamaan käyttöön teknologioita ja toimintamalleja nopeasti.

Olemme kollektiivisesti selvinneet tutkinnon osan näytöstä, jonka nimi voisi olla vaikkapa ”osaamisen hankkiminen ja elämä sosiaalisessa erityksessä”. Tämä oli nyt pakollinen tutkinnon osa, mutta toivon mukaan kertakokemus.

Olemme AMKEssa julkaisseet koronavuoden aikana ammatillisen koulutuksen tähtihetkiä tuomaan iloa ja luomaan uskoa. Tutustua kannattaa myös kevätjuhlakoosteeseen, johon keräsimme esimerkkejä viime viikkojen aikana järjestetyistä upeista kevätjuhlista. 

Kesä on valon, ilon ja palautumisen aikaa. Onnittelut vielä valmistuneille, aurinkoista kesää ja tähtikirkkaita kesäöitä Teille kaikille!