Kuopion konservatorio ja Saamelaisalueen koulutuskeskus AMKEn uusimmat jäsenet

17.12.2015

AMKE ry:n hallitus on päättänyt vuoden viimeisessä kokouksessaan hyväksyä AMKEen kaksi uutta jäsentä. Kuopion konservatorion ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jäsenyydet AMKEssa alkavat vuoden 2016 alusta.

AMKEn jäsenenä on 1.1.2016 alkaen 86 koulutuksen järjestäjää, jotka kouluttavat 95 % kaikista ammatillisen perus-, lisä- ja oppisopimuskoulutuksen opiskelijoista.

Toinen AMKEn uusista jäsenistä, Saamelaisalueen koulutuskeskus, on Suomen pohjoisin ammatillinen oppilaitos.  Se on valtion oppilaitos, jolla on erityistehtävänä kehittää ja tukea saamelaiskulttuuria, kieliä ja elinkeinoja sekä alueen työllisyyttä. Rehtori Liisa Holmberg kertoo AMKEn jäseneksi hakeutumisesta:

- Haimme AMKE:n jäseneksi, koska haluamme tehdä yhteistyötä muiden ammatillisten oppilaitosten kanssa ja saada mahdollisimman ajankohtaista tietoa ammatillisen koulutuksen kehityksestä, innovaatioista ja muutoksista Suomessa.

Kuopion konservatorion apulaisrehtori Pekka Nyyssönen nostaa myös esiin yhteistyön:

- AMKEssa on muitakin musiikkialan kouluttajia ja liittymisemme tiivistää entisestään alan kouluttajien hyvää yhteistyötä. Samalla AMKE tarjoaa hyvän väylän verkostoitumiselle eri ammattialojen kouluttajien kanssa.

- Ammatillinen koulutus elää voimakkaan muutoksen aikaa ja koemme AMKEn hyväksi kanavaksi saada oman koulutusalamme ääntä kuuluviin tämän muutoksen keskellä, täydentää Nyyssönen perusteluita.

Kuopion konservatorio on Suomen suurin ja monipuolisin musiikkioppilaitos ja se antaa musiikkialan ammatillisen koulutuksen lisäksi myös musiikin ja tanssin perusopetusta.

AMKEn jäsenkentässä tapahtuu vuoden vaiheessa myös kolme fuusiota, kun Raahen Aikuiskoulutuskeskus Oy yhdistyy Raahen koulutuskuntayhtymän kanssa, JAKK-liikelaitos Seinäjoen koulutuskuntayhtymän kanssa ja Faktia Koulutus Oy Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymään.