Koulutuksen järjestäjät tukevat EuroSkills2020-hakemusta

02.03.2016

Suomalaiset koulutuksen järjestäjät tukevat Skills Finlandin hakemusta EuroSkills 2020 järjestämisestä Helsingissä. Jos Suomi saa kilpailut, lajit järjestetään koulutuksen järjestäjien, yritysten ja Skills Finlandin yhteistyönä.

AMKEn viestissä EuroSkillsin sidosryhmille ja päättäjille muistutetaan, että ammattitaitokilpailut ovat arkea suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa.

AMKE on Skills Finland ry:n jäsen. Yhdistyksillä on noin 55 yhteistä jäsentä.

Skills Finland on hakenut EuroSkills 2020 -ammattitaitokilpailun järjestämisoikeutta Suomeen ja Helsinkiin. Kilpailun järjestämisoikeuden myöntää WorldSkills Europe (WSE) -järjestö. Järjestämisoikeuksista Suomen kanssa kilpailee Itävallan Graz.

Kilpailut on tarkoitus järjestää 10.–17.5.2020 Helsingin Messukeskuksessa, jos Suomi saa kilpailut järjestettäväkseen.

Kisahankkeen avulla halutaan tukea ammatillisen koulutuksen reformia sekä parantaa ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa.

Suomi on osallistunut joka toinen vuosi järjestettävin EuroSkills-kilpailuihin vuodesta 2008, jolloin ne järjestettiin ensimmäisen kerran. Seuraavat kilpailut järjestetään Göteborgissa marraskuussa 2016. Göteborgiin lähtee Suomesta 25 tuomarin ja 29 kilpailijan joukkue.

EuroSkills-hankkeen englanninkieliset verkkosivut.
Kuvan saa suuremmaksi tästä.