Ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi Eija Alhojärvelle

18.03.2021

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin Skills Finlandin toiminnanjohtaja Eija Alhojärvelle.

Alhojärvi on pitkän Skills Finlandin toiminnanjohtajuutensa aikana edistänyt merkittävällä tavalla ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kehittämistä niin kansallisesti Taitaja-kisojen kautta kuin kansainvälisesti International WorldSkills, EuroSkills ja Abilympics- kilpailuissa. 

- Ammattitaitokilpailut ovat Suomessa osa ammatillisen koulutuksen kehittämistä. Eija Alhojärvi on pitänyt tästä periaatteesta tiukasti kiinni koko toiminnanjohtajakautensa ajan. Eijan halu ja kyky katsoa samaan aikaan sekä eteen- että ulospäin on kehittänyt ammattitaitokilpailuja, vienyt ammatillisen koulutuksen uudistuksia eteenpäin ja kuljettanut meitä Skills Finlandin vision mukaisesti kohti maailman parasta ammattiosaamista. Lisäksi se on tuonut Suomelle kokoaan selvästi suuremman painoarvon myös kansainvälisesti, toteaa Skills Finlandin puheenjohtaja Seija Rasku.

AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lampun mukaan kilpailutoiminta on parantanut mielikuvaa ammatillisesta koulutuksesta sekä lisännyt koulutuksen vetovoimaa. 

- Kilpailutoiminnan kautta Suomi nähdään kansainvälisesti ammattiosaamisen huippumaana. Tämä on edistänyt Suomen mainekuvaa sekä koulutusvientiä, Lamppu sanoo.

AMKE ry voi myöntää kultaisen ammatillisen koulutuksen ansioristin ansioituneille ammatillisen koulutuksen luottamushenkilöille, yhteistyökumppaneille sekä työntekijöille tunnustuksena pitkäaikaisesta, ansiokkaasta toiminnasta ammatillisen koulutuksen hyväksi. 

Kuva: Ansioristi myönnettiin 18.3. Yhdessä kohti huippuosaavaa huomista - Eija Alhojärven läksiäisseminaarissa