Taitaja2016 -tapahtuma päätettiin mitaleiden loisteessa

13.05.2016

Torstaina 12.5. päättynyt Taitaja2016 -kilpailu Seinäjoella ylitti tapahtuman tiedotteen mukaan kävijätavoitteensa: kolmen päivän aikana kävijöitä oli yhteensä 43 700.

Sedu keräsi eniten kultamitaleja

Koulutuskeskus Sedun joukkue sijoittui loistavasti 12 mitalillaan: 8 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia. Jyväskylän ja Jämsän ammattiopisto hankki yhteensä 14 mitalia, joista 4 oli kultaisia. Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta finaalissa kilpaili 20 opiskelijaa, ja koulu matkasi kotiin 11 mitalia mukanaan, joista neljä oli kultaisia. Turun ammatti-instituutti otti yhteensä 11 mitalisijaa, joista neljä oli kultaisia. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä PKKY otti niin ikään 11 mitalia, joista myös 4 kultaisia.

Yhteensä 59 koulutuksenjärjestäjän opiskelijat kilpailivat Taitaja2016-finaalissa Seinäjoella.

Taitajien taitaja 2016 tulee Etelä-Savon ammattiopistosta

Viime vuonna hopea voittanut Tuure Ruhanen valittiin taitajien taitajaksi. Etelä-Savon ammattiopistossa metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva nuori mies on menestynyt aikaisemmin Taitaja9-kilpailussa, jossa hänen joukkueensa on saavuttanut kolmannen sijan.

Positiivinen, ulospäin suuntautunut Tuure Ruhanen tuntee ammattiylpeyttä metsäkoneenkuljettajan työstä.

– Olen jo saanut useita työtarjouksia metsäkoneyrittäjiltä, ja isälläni on kaivinkoneyritys, jossa on aina töitä!

Taitaja2017 järjestetään Helsingissä

Taitaja2016-kilpailujohtaja Liisa Lähdesmäki ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun johtaja, rehtori Reija Lepola luovuttivat Taitaja-järjestäjän valtikan Helsingin kaupungille ja Stadin ammattiopistolle.

Kilpailun tulokset ovat luettavissa Taitaja2016 -sivustolla.