Petri Lempinen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen ylijohtajaksi

06.05.2021

Valtioneuvosto nimitti opetus- ja kulttuuriministeriön lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtajan virkaan filosofian tohtori Petri Lempisen. Virka täytetään ajalle 17.5.2021 - 16.5.2026.

- Petri Lempinen on toiminut pitkään koulutuksen kehittämistehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Lempinen on työskennellyt erityisesti ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja korkeakoulutuksen parissa erilaisissa organisaatioissa. Hänellä on vahvat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot, Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Lempinen työskenteli AMKE ry:n toimitusjohtajana Vuosina 2015-2019, josta siirtyi Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n toiminnanjohtajana vuodesta 2018 lukien.

- Petri tunnetaan monipuolisena ja laaja-alaisena koko koulutusjärjestelmän asiantuntijana. Hänellä on myös erinomaiset verkostot koulutusmaailmaan ja ymmärrys koulutuksen käytännön arjesta. Peri täyttää osaamisellaan opetus- ja kulttuuriministeriön pitkäaikaisen ylijohtajan Mika Tammilehdon jättämää hyvin hoidettua ammatillisen koulutuksen asiantuntijatiimiä, iloitsee AMKEn toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Ylijohtaja toimii lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston päällikkönä. Osaston toimialaan kuuluvat lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, oppisopimuskoulutus ja kielitutkinnot. Ylijohtajan virkaa haki määräajassa 40 henkilöä.

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi