Gripenberg, Lukkala ja Schultz AMKEn hallitukseen

15.11.2018

AMKEn yhdistyskokous järjestettiin Lappeenrannassa 12.11. Ammatillisen koulutuksen seminaarin yhteydessä.

Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle vuosille 2019-2021 Max Gripenberg (Optima), Sirpa Lukkala, (Ammattiopisto Live) ja Lasse Schultz, (Winnova).

- Hallituksen kokoonpano on monipuolinen niin koulutuksenjärjestäjätyypeittäin kuin alueellisestikin. Tärkeää on, että myös vahva erityisopetuksen osaaminen on edustettuna. Hallituksen asiantuntemus tukee hyvin koulutuksen edunvalvontaa, toteaa AMKE:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu.

Vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaisesti. 

Vuoden 2017 taloudellinen tulos oli ylijäämäinen 41.718,79€. Päätettiin laittaa puolet ylijäämästä kehittämisrahastoon ja puolet puskurirahastoon.

Ensi vuosi tulee AMKE:n talouden näkökulmasta olemaan tiukka. Toiminta mitoittuu jäsenten talouteen. Jäsenmaksuperuste on vuoden 2017 jäsenten liikevaihto. 

- Taloudellisesta tilanteesta huolimatta uskon, että pystymme erittäin asiantuntevan henkilöstömme sekä jäsentemme kanssa tehtävän tiiviin yhteistyön avulla toteuttamaan toimintaamme tehokkaasti. Ensi vuonna pidettävät eduskuntavaalit ja uuden hallituksen linjaukset tulevat vaikuttamaan ammatilliseen koulutukseen vuosiksi eteenpäin, korostaa Lamppu     

AMKEN jäsenmaksuperuste säilyy ennallaan. Vuoden 2019 jäsenmaksu koostuu 1 250 euron perusosasta ja ammatillisen koulutuksen liikevaihtoon perustuvasta 0,23 promillen osasta. Jäsenmaksu on vähintään 2000 ja enintään 20 000 euroa.

Ensi vuoden vaalivaliokuntaan valittiin Virpi Lilja (Lappia), Timo Karkola (Amiedu), Esa Karvinen (PKKY), Åsa Stenbacka (Vamia) ja Pekka Vaittinen (Hyria).

AMKEn toimintakertomus vuodelta 2017

Vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio