Fuusioita AMKEn jäsenkentässä

30.12.2016

Haaga Instituutti -säätiö ja Helmi Liiketalousopisto Oy ovat perustaneet uuden koulutusyhtiön, Perho Liiketalousopisto Oy:n.

Yksityinen, noin 1.500 opiskelijan ravintola-, matkailu-, hyvinvointi- sekä liiketalouden toimialoja kehittävä ja näille toimialoille työvoimaa kouluttava ammatillinen oppilaitos aloittaa toimintansa 1.1.2017

Koulutus toteutetaan nykyisissä toimipisteissä eli Ravintolakoulu Perhossa Helsingin Perhonkadulla ja Helmi Liiketalousopistossa Helsingin Malmilla Latokartanontiellä. Kalasataman Teurastamolla toimii Yrittäjyyden kampus ja Märskyssä Urheiluakatemian kampus.

Suomen Diakoniaopisto (SDO) aloittaa toimintansa myös vuoden alussa. Uuden oppilaitoksen perustamisen myötä nykyiset Helsingin Diakoniaopisto, Sovinto ry, Lahden diakonian instituutti ja Oulun Diakoniaopisto erillisinä oppilaitoksina lopettavat ja toiminnot siirtyvät uuteen oppilaitokseen.

Nykyiset koulutukset kuitenkin säilyvät ja toiminnot jatkuvat Helsingin, Lahden, Oulun ja Ylitornion kampuksilla monipuolistuen ja tarjoten opiskelijalle joustavampia opiskelupolkuja.

Myös Invalidiliiton ja Bovallius-säätiön koulutustoiminnot fuusioidaan. Validia Ammattiopiston ja Bovallius-ammattiopiston koulutustoiminnot siirretään uuteen, alkuvuodesta 2017 perustettavaan osakeyhtiöön.

Uusi yhteinen oppilaitos aloittaa toimintansa 1.1.2018. Sen koulutustarjonnassa huomioidaan erityisesti fyysisesti vammaiset ja toimintaesteiset sekä kuulovammaiset ja kommunikaatioesteiset opiskelijat.  

Uuden oppilaitoksen nimestä järjestetään nimikilpailu keväällä 2017.

Oulun Aikuiskoulutuskeskuksen (OAKK) ja Oulun seudun koulutuskuntayhtymän (Osekk) yhdistäminen etenee. Vaihtoehtoja selvittäneen työryhmän mukaan yhdistyminen kannattaisi tehdä siten, että aikuiskoulutustoiminta ja Virpiniemeen liittyvät rakennukset sekä maa-alueet siirretään Osekk-konserniin vuoden 2018 alusta alkaen. Yhdistyminen luo seudulle uuden koulutusyksikön.