Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Yhteystiedot

Koulutustakuu - ettei kukaan jää

24.03.2017

Kuntavaalit ovat mitä suurimmassa määrin koulutusvaalit. Ja meillä Helsingissä vahvasti myös ammatillisen koulutuksen vaalit. Helsinki on itse suuri ammatillisen koulutuksen järjestäjä ja kaupungissa toimii myös lukuisia oppilaitoksia.

Vielä 2010-luvun alussa meillä jäi vuosittain lähes 1000 helsinkiläisnuorta ilman toisen asteen koulutuspaikkaa. Näillä nuorilla oli kaikki edellytykset pärjätä opinnoissa, mutta paikat puuttuivat. Tilanne ei ollut missään määrin tyydyttävä.

Määrätietoinen työ ja yhdessä vaikuttaminen on onneksi tuottanut tuloksia. Helsinki on saanut lisää koulutuspaikkoja ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi peruskoulun päättävät asetettiin etusijalle yhteishaussa. Olemme myös vahvistaneet nuorten ohjauspalveluita. Viime vuonna 94% helsinkiläisistä peruskoulun päättävistä sai koulutuspaikan, tässä olemme koko maan keskiarvoa edellä.

Yhteinen tavoite on kirkas: yhtään nuorta ei saa päästää putoamaan koulutuksen ulkopuolelle. Se ei ole kenenkään etu. Ei nuoren itsensä, mutta ei yhteiskunnan laajemminkaan. Syrjäytymisen uhka on suurin ilman toisen asteen tutkintoa jäävillä.

Tavoitteeseen pääsemiseen auttaa sekin, että me päättäjät pidämme huolta oppilaitoksistamme. Hyvät oppilaitokset ovat kunnalle merkittävä vetovoimatekijä. Kun stadissa on parhaat oppilaitokset, varmistamme osaavan työvoiman riittävyyden ja samalla Helsingin elinvoimaisuuden.

Kirjoittaja

Laura Rissanen
Helsingin kaupunginvaltuutettu, (Kok.) ja Kuntaliiton hallituksen varajäsen

Rissanen Laura

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi