Työryhmä selvittämään ammatillisten tutkintojen hyödyntämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa

06.02.2017

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia toimenpideohjelma ammatillisen toisen asteen tutkintojen paremmaksi hyödyntämiseksi korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa 10.4.2017 mennessä.

- Ammatillisten tutkintojen tuottama osaaminen on tunnistettava korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa. Työn ja teknologisen kehityksen muuttuessa nopeasti on korostetun tärkeää pitää jatko-opintoväylät avoinna, sanoo AMKEa työryhmässä edustava asiantuntija Satu Ågren. Hänen lisäkseen rehtori Raimo Sivonen Kajaanin ammattiopistosta on työryhmässä SAJOn edustajana.

Työryhmä kartoittaa korkeakoulujen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjien näkemyksiä ammatillisten tutkintotodistusten hyödyntämisestä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa. Lisäksi työryhmä selvittää muita keinoja, joilla voidaan edistää ammatillisista opinnoista korkeakouluihin siirtymistä. 

- Ammatillisen koulutuksen väylä sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon on ammatillisen koulutuksen vetovoiman keskeinen tekijä. Suomalaiseen koulutusjärjestelmään eivät kuulu umpikujat. Nyt selvitetään, miten siirtymisestä voidaan tehdä joustavampaa ja nopeampaa ilman päällekkäistä osaamisen mittaamista, sanoo Grahn-Laasonen Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa. 



OKM:n työryhmän marraskuussa julkaistu esitys: Valmiina valintoihin. Ylioppilastutkinnon parempi hyödyntäminen korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa

AMKE lausui aiheesta 25.1.2017