Osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys tämän vuoden laatupalkintokilpailun teemaksi

30.03.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö on vahvistanut vuoden 2016 ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun teeman ja aikataulun. Vuoden 2016 kilpailun teemana on osaamisperusteisuus ja asiakaslähtöisyys.

Ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteena on osaamisperusteinen ja asiakaslähtöinen ammatillinen koulutus. Tavoitteen nostaminen tämän vuoden laatupalkinnon teemaksi korostaa sen kehittämisen tärkeyttä koulutuksen järjestäjän kaikissa toiminnoissa, koko organisaation tasolla ja osana laadunhallintajärjestelmää.

Vuonna 2014 Kainuun Ammattiopiston laatupalkinnon voittanut, AMKE ry:n varapuheenjohtaja Anssi Tuominen korostaa laatutyön merkitystä jokaisessa organisaatiossa. Tuomisen mukaan koulutuksen laadusta on kannettava vastuuta myös nykyisten säästöpaineiden alla.

- Tänä vuonna jälleen järjestettävä kilpailu saattaa tuoda ryhtiä organisaatioiden omaan toimintaan ulkopuolisen arvioinnin tuodessa siihen lisämaustetta.

Ammatillisen koulutuksen laatupalkintoa voivat hakea kaikki koulutuksen järjestäjät, jotka järjestävät tutkintoon johtavaa ammatillista koulutusta. Hakemus tulee lähettää viimeistään 1.6.2016.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote laatupalkinnosta


Lisätietoja antaa opetusneuvos Leena Koski, puh. 029 533 1106, leena.koski@oph.fi.

Opetushallituksen verkkosivuilta löytyy myös tietoa laatupalkintokilpailusta:  

http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/laadunhallinnan_tuki

http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/laadunhallinnan_tuki/laatupalkinnot