ZOOMI – Sujuvia siirtymiä edistämässä

pe lokak. 23 11:18:00 2020

Zoomin koordinoimassa hankeverkostossa kehitetään valtakunnallisesti levitettäviä ja käyttöönotettavia malleja ammatillisen koulutuksen siirtymien sujuvoittamiseen. Kehittämistyöllä edistetään oppijoiden siirtymiä perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheessa, ammatillisen koulutuksen aikana sekä työelämään tai jatko-opintoihin.

Malleja on kehitetty koulutukseen siirtymisen sekä henkilökohtaistamisen ja opiskelun aikaisen ohjauksen tueksi; varhaiseen puuttumiseen, keskeyttämisen tukeen, jatkuvaan hakeutumiseen sekä työelämään ja jatko-opintoihin siirtymisen tueksi.

Koordinaatiohankkeessa järjestetään hanketyötä ja verkostoitumista tukevia tilaisuuksia, koulutuksia ja mallien levittämistilaisuuksia. Lisäksi hankkeessa tehdään siirtymä- ja nivelvaiheisiin liittyviä selvityksiä verkoston kehittämistyön tueksi.

ZOOMI on opetus- ja kulttuuriministeriön Osuvaa osaamista -toimenpideohjelman Sujuvat siirtymät osion koordinointihanke, joka toteutetaan Opetushallituksen ja Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n yhteistyönä 1.5.2019-31.12.2021. Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Lue lisää Zoomi-hankkeesta Opetushallituksen sivuilta