Mitä hyötyä yritykselle oppilaitosyhteistyöstä?

to helmik. 27 15:27:00 2020

Mitä yritysten oppilaitosyhteistyö tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä yritykselle on? Miten yhteistyö aloitetaan?

Hämeen kauppakamarin ja alueen toimijoiden yhteistyössä julkaisemaan Oppilaitosyhteistyön käsikirjaan on koottu kiteytetysti opiskelijayhteistyön vaihtoehdot, oppilaitosten asiantuntija-, tutkimus- ja tuotekehityspalvelut ja mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen. 

Käsikirjan avulla yritys voi tehdä konkreettisen suunnitelman, joka on vietävissä käytäntöön yhdessä oppilaitosten kanssa. Yritys saa uusia osaajia, tuoreita näkökulmia sekä asiantuntijapalveluja usealta alalta.

Kesätyöpaikat – Kesätyöntekijä tuo apua lomakaudeksi
Harjoittelu – Harjoittelu perehdyttää uuden jäsenen työporukkaan ja tarjoaa yritykselle tuoreita näkökulmia ja työkaluja. 
Oppisopimus ja koulutussopimus – Joustavia tapoja rekrytoida
Harjoitustyöt ja opiskelijaprojektit – Harjoitustyöt ja opiskelijaprojektit tarjoavat yrityksille mahdollisuuksia, missä molemmat osapuolet voittavat.
Lopputyöt – Lopputyö tehdään todelliseen kehittämistarpeeseen, jolloin yritys saa konkreettisen hyödyn tuloksista.
Projektit – yrityksille uutta tietoa ja osaamista. Niissä voidaan luoda ja kehittää mm. uusia tuotteita, palveluita, osaamista sekä toimintatapoja ja järjestelmiä.
Tutkimus ja tuotekehitys – Korkeakoulujen avoimet tutkimusprojektit, laboratorio- ja mittauspalvelut sekä tilaustutkimus tarjoavat yrityksille korkeatasoisia palveluita tutkimuksen ja tuotekehityksen tueksi.
Osaamisen kehittäminen – Haluatko vahvistaa henkilöstösi osaamista? Alueen oppilaitokset tarjoavat siihen useita mahdollisuuksia.
Opettajien työelämäjaksot ja opo-toiminta – Yhteistyö auttaa yrityksiä osaajien rekrytoinnissa. Opettajien työelämäjaksot tarjoavat yritykselle mahdollisuuden hyödyntää opettajan osaamista yrityksen toiminnassa sekä jakaa tietoa puolin ja toisin. 
Kansainväliset osaajat – Kansainväliset opiskelijat ovat usein motivoituneita, osaavia ja heillä on vahva tahto jäädä Suomeen. Tällaisten työntekijöiden avulla yritykset voivat myös kansainvälistyä.

Oppilaitosyhteistyön käsikirja on toteutettu osana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta.