ZOOMI – Sujuvia siirtymiä edistämässä

23.10.2020

Zoomin koordinoimassa hankeverkostossa kehitetään valtakunnallisesti levitettäviä ja käyttöönotettavia malleja ammatillisen koulutuksen siirtymien sujuvoittamiseen. Kehittämistyöllä edistetään oppijoiden siirtymiä perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheessa, ammatillisen koulutuksen aikana sekä työelämään tai jatko-opintoihin.

Malleja on kehitetty koulutukseen siirtymisen sekä henkilökohtaistamisen ja opiskelun aikaisen ohjauksen tueksi; varhaiseen puuttumiseen, keskeyttämisen tukeen, jatkuvaan hakeutumiseen sekä työelämään ja jatko-opintoihin siirtymisen tueksi.

Koordinaatiohankkeessa järjestetään hanketyötä ja verkostoitumista tukevia tilaisuuksia, koulutuksia ja mallien levittämistilaisuuksia. Lisäksi hankkeessa tehdään siirtymä- ja nivelvaiheisiin liittyviä selvityksiä verkoston kehittämistyön tueksi.

ZOOMI on opetus- ja kulttuuriministeriön Osuvaa osaamista -toimenpideohjelman Sujuvat siirtymät osion koordinointihanke, joka toteutetaan Opetushallituksen ja Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n yhteistyönä 1.5.2019-31.12.2021. Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Lue lisää Zoomi-hankkeesta Opetushallituksen sivuilta