Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit ammatillisiin perustutkintoihin nyt saatavilla

20.05.2020

Ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatukseen on nyt saatavilla paljon kaivattua maksutonta, digitaalista ja selkokielistä oppimateriaalia. Bisnekset verkkoon -hankkeessa tuotetut oppimateriaalit vähentävät oppilaitosten ja opiskelijoiden oppimateriaalikustannuksia, ovat räätälöitävissä oppijakeskeisesti ja mahdollistavat yrittäjyysopinnot yhä useammalle, sillä materiaaleja opiskellaan verkossa. 

Oppimateriaalit perustuvat ammatillisiin opetussuunnitelmiin ja soveltuvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Tarjolla on materiaalia seuraaviin tutkinnon osiin:  

•    Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta, yrittäjyyden osa, 1 osp  
•    Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp  
•    Yrityksessä toimiminen, 15 osp  

Oppimateriaalit julkaistiin 1.4., minkä jälkeen niiden tilausmäärät ampaisivat välittömään nousuun. 

- Opettajat ovat tilanneet näitä ammatillisia yrittäjyysmateriaaleja niin hurjalla volyymilla, että se yllätti meidät kaikki positiivisesti, kertoo hankkeen työryhmässä mukana ollut TATin sisältöasiantuntija Sami Mäki.  

Materiaalien julkaisuhetkeä tiedusteltiin jo ennen etäopetukseen siirtymistä, joten TATissa tiedettiin kysyntää olevan. Poikkeusolojen vuoksi materiaalien julkaisua päätettiin aikaistaa.

- Opettajat ovat tätä kiitelleet. Tuntuu hyvältä, että voimme tarjota opettajille sellaisia työkaluja yrittäjyysopintoihin, jotka taipuvat myös poikkeusolojen opetusjärjestelyihin. Entisenä opettajana ymmärrän oikein hyvin, että laadukas oppimateriaali, jota voi halutessaan itse muokata, antaa opettajalle enemmän pelivaraa käytännön opetustyöhön, jossa aika on usein kortilla, Mäki sanoo.

Koulutustakuu opettajille 

Oppimateriaalit sijaitsevat Claned-oppimisympäristössä. Koska alusta on monelle uusi, järjestetään opettajille myös maksuttomia käyttöönottokoulutuksia. Opettajien on mahdollista tilata myös puolen tunnin mittainen henkilökohtainen etäperehdytys materiaalien käyttöönottoon osoitteesta bisneskurssit@tat.fi. Tämä niin sanottu koulutustakuu varmistaa, että opettajalle on tarjolla kokonaisvaltainen "avaimet käteen" -paketti. 

Oppimateriaalit tuottaneessa Bisnekset verkkoon -hankkeessa mukana ovat Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Ammattiopisto Live, Vantaan ammattiopisto Varia, Talous ja nuoret TAT ry sekä Nuori Yrittäjyys ry. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Lue lisää, tilaa materiaalit käyttöösi ja ilmoittaudu maksuttomaan käyttöönottokoulutukseen!