Vuoden ammattikoulutuksen johtajaksi Salpauksen vararehtori Seija Katajisto

06.10.2022

Kuvassa oikealta SAJO ry pj Maija Aaltola, ansiomerkin saajat Seija Rasku ja Jukka Kosunen, Vuoden ammattikoulutuksen johtaja Seija Katajisto, SAJO ry sihteeri Sirkku Purontaus 

Ammatillisen koulutuksen vahva asiantuntija, vararehtori Seija Katajisto on valittu vuoden 2022 Suomen ammattikoulutuksen johtajaksi. Katajisto on toiminut ammatillisen koulutuksen monipuolisissa tehtävissä jo vuodesta 1986 lähtien. Nykyiseen tehtävään Koulutuskeskus Salpauksen vararehtoriksi hänet valittiin vuonna 2014. Vuoden ammattikoulutuksen johtajan valitsee Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry.

Seija Katajisto on edistyksellisesti johtanut ammatillisen koulutuksen uudistumista työyhteisönsä kanssa. Hänen erityistä vahvuuttaan on toimia verkostoissa ja jakaa asiantuntijuuttaan. Ennen valintaansa Salpauksen vararehtoriksi Katajisto on toiminut muun muassa Opetushallituksen ylitarkastajana, Luksian rehtorina sekä Vihdin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen rehtorina ja kudonnan lehtorina.

– Seijan työ ammatillisessa koulutuksessa on mittavaa ja hänen osaamisensa on laaja-alaista. Häntä arvostetaan alueellisena, valtakunnallisena ja kansainvälisenä kehittäjänä. Moni meistä sajolaisista on saanut Seijalta omaan työarkeensa tärkeää tukea, SAJO ry:n puheenjohtaja Maija Aaltola perustelee.

SAJO ry on valinnut Suomen vuoden ammattikoulutuksen johtajan vuodesta 1994 lähtien.

SAJO ry:n ansiomerkit opetusneuvos Seija Raskulle ja Sakkyn Jukka Kosuselle

SAJO ry:n vuoden 2022 ansiomerkkien saajat ovat opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä Savon koulutusyhtymän apulaisrehtori ja Savon Koulutus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kosunen.

Seija Rasku on tehnyt vaikuttavan työuran ammatillisen koulutuksen ja sen kehittämisen parissa niin opetus- ja kulttuuriministeriössä, Opetushallituksessa kuin oppilaitoksessa. OKM:ssä hän on työskennellyt ammatillisen koulutuksen kehittämisen parissa vuodesta 2005 alkaen. Skills Finland ry:n hallituksessa Rasku on toiminut vuodesta 2009 asti. Hän on Suomen virallinen WorldSkills delegaatti.

– Seija on tullut tunnetuksi ammatillisen koulutuksen asiantuntijana ja tinkimättömänä puolestapuhujana. Hänen merkityksensä suomalaisen ammattitaitokilpailutoiminnan kehittämisessä on huomattava. Yhteistyö Seijan kanssa on aina sujuvaa, SAJO ry:n Maija Aaltola luonnehtii.

Jukka Kosunen on pitkän linjan ammattiosaaja, ammatillinen opettaja ja ammattikoulutuksen johtaja. Hän on toiminut autoalan monipuolisissa työtehtävissä edeten jatko-opintojen kautta nykyiseen tehtäväänsä apulaisrehtoriksi ja toimitusjohtajaksi. SAJO ry:n hallituksen jäsenenä hän on toiminut aktiivisesti vuodesta 2018 alkaen. Hän on edustanut SAJO ry:tä muun muassa Skills Finland ry:n hallituksessa.

– Jukka on ollut vastuullinen hallituksen jäsen ja hänen vahvasta järjestötoiminnan osaamisestaan on ollut suurta etua. Jukka on toiminut useiden SAJOn opintomatkojen matkanjohtajana ja Savolaisella lupsakkuudellaan hän on seuramies parhaasta päästä, SAJO ry:n Maija Aaltola kehuu.

SAJO ry:n ansiomerkki on myönnetty nyt kaikkiaan 11 henkilölle.

Lämpimät onnittelut kaikille ansioituneille koko AMKEn kentän puolesta!