Viikon huippuhetkiä:Trend Studio Oy:n ja Careerian harjoitteluhoitolapilotti

03.02.2021

Trend Studio ja Careeria ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Moni Careeriasta valmistunut kauneudenhoitoalan ammattilainen on opiskeluaikanaan hakenut kannuksensa Trend Studiosta. Nyt ollaan aloittamassa uutta harjoitteluhoitolapilottia Trend Studion ja Careerian hius-, kauneus- ja hyvinvointipalvelujen, CareeriaCaren yhteistyönä.

Uudistunut opetussuunnitelma tuo oppimisen entistä vahvemmin oikeaan työympäristöön ja mahdollistaa myös uusia toimintatapoja, jotka ovat sekä työpaikoille että opiskelijoille entistä motivoivampia. Kun opinnot aiemmin etenivät niin, että kaikki opiskelijat lähtivät työssäoppimisjaksolle samassa vaiheessa, on lähtökohtana nyt jokaisen opiskelijan henkilökohtainen opiskelupolku. Opiskelijat ovat hyvin heterogeenisiä niin iän kuin osaamisenkin osalta. Toiset ovat valmiimpia työssäoppimiseen ja asiakastyöhön henkilökohtaisen taustansa perusteella jo aiemmin kuin toiset. On hyvä asia myös työssäoppimispaikan kannalta, kun koko ryhmä ei tule harjoittelujaksolle samaan aikaan, ja jakson sisältö voidaan muokata kunkin opiskelijan oman oppimispolun ja motivaation mukaan.

Opiskelijat ovat ottaneet ajatuksen uudesta yhteistyömallista vastaan innostuneina. Uusi malli tarjoaa myös Trend Studion henkilökunnalle mahdollisuuden vaihteluun mm. ohjaavaan työn ja näyttöjen vastaanottamisen muodossa. Ohjauksessa kiinnitetään huomiota ammatillisen osaamisen lisäksi työn turvallisuuteen ja ergonomiaan, jotka ovat alalla äärimmäisen tärkeitä.

Projekti aloitetaan Careerian toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoiden kanssa laajalla perehdytyksellä. Työskentely tapahtuu jatkuvan näytön periaatteella, jolloin harjoittelijat tulevat Trend Studioon näyttämään osaamisensa kosmetologin valvonnassa ohjaajan arvioidessa kokonaisuutta. Olennainen osa harjoittelujaksoa on myös asiakashankinta, josta opiskelijat myös harjoittelujaksolla ottavat vastuuta. Tällä pilottimallilla opiskelija pääsee alalla kehittyäkseen oikeaan asiakastyöhön jo aikaisessa vaiheessa. 

Lue lisää

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: