Viikon huippuhetkiä: Voimaa työelämäyhteistyöstä!

17.01.2022

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa on tehty yhteistyötä HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry:n eli tuttavallisemmin Kympin Lasten kanssa. Valokuvan ammattitutkinto-opiskelijat ja Natalia Butina ja Ilkka Roitto tuottivat valokuvia Kympin Lasten verkkosivuille, jossa kuvia on runsaasti parasta aikaakin esillä. Mukana projektissa oli myös perustutkintoa suorittavia liikkuvan kuvan opiskelijoita.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston valokuvauksen opettajat Aili Ikonen ja Vuokko Isoherranen pitävät tällaisia koulun ulkopuolisia yhteistyöprojekteja korvaamattoman arvokkaina. Opiskelijat saavat työelämäkokemusta, lisäksi nähdään koulun ja tutkintojen rooli osana muuta yhteiskuntaa.

Koulutusta pyritään linkittämään mahdollisimman paljon vastaamaan työelämän tarpeita erilaisten yhteistyökokonaisuuksien avulla. 

- Kympin Lapset -projekti toimii erittäin hyvin tällaisena win-win -yhteistyönä, joka hyödyttää kaikkia osapuolia ja käsittelee lisäksi tärkeää aihetta. Yhteistyö on tuntunut opettajan näkökulmasta antoisalta ja oikeat yhteistyökumppanit tuovat koulutekemiseen merkittävyyttä, opettaja Aili Ikonen sanoo.

- Yhteistyön avulla opiskelijat saivat suoritettua Media-alan ammattitutkinnon pakollisen tutkinnon osan aidon asiakkaan kanssa, ja samalla he saivat arvokasta kokemusta asiakkaan toiveitten mukaisesta projektin suunnittelusta ja toteutuksesta, kertoo opettaja Vuokko Isoherranen.

Isoherrasen mukaan yhteistyö on ollut koululle hyvin anoisaa erityisesti siksi, että Kympin Lasten puolelta prosessiin osallistuttiin aktiivisesti.

- Kympin Lasten toiminnanjohtaja Anu Tikka on ollut mukana sekä verkkotapamisissa että palautekeskusteluissa. Anu osallistui palautteellaan myös opiskelijoittemme näyttötilaisuuteen, jossa myös muut opiskelijat kuulivat palautteen samalla, kun kuvia esiteltiin. Eli yhteistyö oli todellakin arvokas kokonaisuus, jota voimme toivon mukaan jatkaa vielä tulevaisuudessa, Isoherranen sanoo.

Myös Kympin Lasten toiminnanjohtaja Anu Tikan mukaan yhteistyöprojekti on ollut antoisa ja toimiva.

- Opiskelijoiden asenne yhteistyössä on ollut joustavaa ja kohderyhmän huomioivaa. Opettajat ovat huippuammattilaisia, joiden kanssa yhteistyö sujuu. Valokuvat ovat olleet juuri sellaisia, joita olemme toivoneet ja saamme ne suoraan käyttöön. Jatkamme yhteistyötä Satadin ammattiopiston kanssa erittäin mielellämme, Tikka sanoo.

Aikaisemmat huippuhetket >>

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi