Viikon huippuhetkiä: Virtuaalisessa DuuniOmniassa oli yli 1500 osallistujaa

01.03.2021

Yli 40 työnantajaa esitteli mahdollisuuksiaan noin 1500 osallistujalle ensimmäistä kertaa virtuaalisesti järjestetyssä DuuniOmnia-rekrytointitapahtumassa.

Tapahtuman juontajina toimivat YleX:n aamusta tutut Viki ja Köpi.

Omnian rehtori Maija Aaltola totesi juontajien haastattelussa, että jokaisessa opintojen vaiheessa on tärkeää pohtia työelämää ja siihen suuntautumista. DuuniOmnia on yksi oppilaitoksen tarjoama mahdollisuus siihen.

- DuuniOmniassa oli mukana myös paljon henkilöstöä ja opettajia, toivottavasti syntyi kohtaamisia myös heidän ja työnantajien välille, Aaltola sanoi.

Aaltola korosti, että jokainen riittää omana itsenään ja jokaiselle löytyy oma polku.

Myös Omnian työelämävalmentaja Heidi-Maria Karlsson painotti omien vahvuuksien löytämistä ja sitä, että unelmat voivat vaihtua elämän varrella.

- Epäonnistumisia ei ole, on vain tuloksia, joista pitää oppia jotain. Ei tarvitse olla valmiiksi tiedossa, miksi haluaa isona. On hienoa, kun löytää omat vahvuutensa, Karlsson totesi.

Perusasiat, CV ja parhaat haastatteluvinkit
Omniassa markkinointiviestinnän harjoittelijana toimiva Katri Pitkänen totesi, että työelämässä on tärkeää muistaa perusasiat kuten ajoissa oleminen ja siisti olemus. Pitkäselle harjoittelupaikan löytyminen omasta oppilaitoksesta oli mieluista.  

Työpajoissa tutustuttiin muun muassa CV:n tekemiseen ja kuultiin vinkkejä esimerkiksi kuvien hyödyntämiseen oman ansioluettelon tekemisessä. Lisäksi kuultiin vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen.

Erottautumalla voi onnistua
Työnantajia oli paikalla nelisenkymmentä. Espoon kaupungin työntekijät kertoivat esimerkiksi hoitoalan tehtävistä.  Kaupunki tarjoaa runsaasti kesätyötehtäviä muun muassa opiskelijoille.

HOK-Elannon Hanna Nupponen vastasi osallistujien kysymyksiin esimerkiksi baari- ja ravintolatyöstä. Ikealla kesätyönhaku on parhaillaan käynnissä ja myös esimerkiksi TA-yhtiöt palkkaa noin 90 kausityöntekijää.

Lidlin Saila Salminen antoi niin ikään vinkkejä erottautumiseen työnhakijana.

- Kannattaa tuoda osaamistaan esiin esimerkkien kautta ja kertoa siinä yhteydessä, millainen työntekijä on, hän opasti osallistujia.

Lähde: Omnia

Edelliset huippuhetket luettavissa täällä >>