Viikon huippuhetkiä: Uusi tapa toteuttaa koulutusta syntyi Riihimäen Nuorisoteatterin ja Ammattiopisto Samiedun yhteistyöllä

08.06.2021

Uudessa mallissa Ammattiopisto Samiedu vie opetuksen Riihimäen Nuorisoteatteriin. Toimintamalli syntyi hyvän yhteistyön tuloksena alle kolmessa kuukaudessa. Opiskelijat aloittivat uudessa esitys- ja teatteritekniikan koulutuksessa Riihimäellä maaliskuussa.

– Riihimäen Nuorisoteatterin kasvun myötä haasteeksi on noussut niin pienempien kuin suurempienkin esitysten toteuttamiseksi tarvittava teatteritekniikan osaaminen. Tämä tarve synnytti idean koulutusyhteistyöstä. Saamme Samiedusta juuri sen osaamisen ja asiantuntijuuden, jonka tarvitsemme toimintamme selkänojaksi, Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Kira Boesen kertoo.

Koulutuksen vastuuopettajana toimii Samiedun teatteritekniikan lehtori Anne Peltonen. Opiskelijoiden ohjaamisesta vastaa Samiedun ohjaaja ja Kokkolan kaupunginteatterin skenografi Tua Hautamäki. Hän työskentelee Riihimäen Nuorisoteatterissa joka toinen viikko. Valo- ja äänitekniikan opetuksesta vastaa valosuunnittelija Jukka Kuronen. He kaikki omaavat vahvan kokemuksen alalta ja tuntevat Riihimäen Nuorisoteatterin tarpeet. Kuronen on lisäksi ollut mukana Nuorisoteatterin toiminnassa koko sen 30-vuotisen toiminta-ajan.

Yhteistyö Riihimäen Nuorisoteatterin kanssa avasi Ammattiopisto Samiedulle mahdollisuuden viedä osaamistaan sinne missä sitä tarvitaan, myös Savonlinnan ulkopuolelle. Yhteistyömallia on tarkoitus kehittää myös muille Samiedun koulutusaloille. Koulutusten suunnittelussa erityisen tärkeää on tarve- ja työelämälähtöisyys.

Lue lisää

Aikaisemmat huippuhetket >>