Viikon huippuhetkiä: Tylliä ja tiimityötä

15.11.2023

Tekstiili- ja muotialan opiskelijat ovat saaneet työstää tylliä viimeisten viikkojen aikana. Opiskelijat ovat valmistaneet 20 tyllihametta Lappia-talossa esitettävään Pähkinänsärkijään. Musiikkisadun toteuttavat Lapin musiikki- ja tanssiopiston sekä Rovaniemen kuvataidekoulun oppilaat.

Iso projekti on opettanut opiskelijoille tiimityöskentelytaitoja ja sarjatuotantoa. Myös tylli erikoisempana materiaalina on laittanut opettelemaan uusia työtapoja.

- Tylli on erikoiskangasta, ja siinä käytetään erilaisia työtapoja. On pitänyt miettiä muun muassa koneet ja työtavat uudella tavalla, opettaja Eira Maijala kertoo.

Tanssiesitykseen tulevissa vaatteissa käytettiin teatterimaailman työtapoja, jotka poikkeavat käyttövaatteiden valmistuksesta. Hameet pääsivät parrasvaloihin Pähkinänsärkijän ensi-illassa 5.11. Puvustuksen suunnitteli Jaana Isokangas.  

Osa opiskelijoista suoritti projektin aikana näyttöjä, kun taas osa oli mukana pienemmällä osuudella auttamassa ja oppimassa uutta. Materiaalin myöhäinen saapuminen asetti omat aikapaineensa, mutta tehtäviä jaettiin hyvin opiskelijoiden kesken ja jokainen osallistui isoon urakkaan.

- Tämä on ollut oppimisen kannalta tosi hyvä työ, jossa oli selkeä työprosessi, menetelmät ja uusi materiaali. Mittatilausompelija tekee yleensä aina protoa, kun vaatteita valmistetaan vain yksi kappale. Tässä on päästy hiomaan työprosessia ja miettimään, miten omaa työtä voidaan helpottaa, lehtori Tuija Nikkinen muistuttaa.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>