Viikon huippuhetkiä: Terveysteknologiaan keskittyvä huippuyksikköjen verkosto Turun ammatti-instituuttiin

05.04.2023

Terveysteknologian koulutukseen keskittyvälle Care about IT -hankkeelle myönnettiin neljä miljoonaa euroa Euroopan komission Erasmus+ -rahoitusta. Noorderpoort Collegen johtamassa neljän maan yhteishankkeessa Turun ammatti-instituutin (TAI) osuus on lähes 700 000 euroa.

Care about IT -hankeverkoston neljällä jäsenmaalla on yhteisenä ongelmana väestön ikääntyminen ja siitä johtuva hoito- ja hoivatyön kasvava tarve. Vastauksena haasteeseen hankeverkosto parantaa hoitotyön tuottavuutta mm. kouluttamalla terveysteknologian osaajia sekä arkipäiväistämällä teknologian käyttöä hoitotyön tukena.

TAI vastaa hankkeessa terveysteknologian opetuksen ja täydennyskoulutuksen kehittämisestä lisäämällä IT- ja hoitoalojen yhteistyötä.

- Hyvinvointiteknologian osaaminen on tulevaisuudessa aivan välttämätöntä hoitoalan osaamista, koska alalla on akuutti työvoimapula, Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Kalle Ojanen sanoo.

- Meidän täytyy järjestää myös alan täydennyskoulutuksia ja yritysyhteistyötä. Työpaikoilla on pulaa ajantasaisesta teknologian hyödyntämisen osaamisesta, mikä on tulevaisuudessa pärjäämisen ehdoton edellytys.

Lue lisää >>

Aikaisemmat huippuhetket >>