Viikon huippuhetkiä: Suomen kieli avaa ovet uraunelmiin – ukrainalaisnuoret opiskelevat innolla Sataedussa

23.09.2022

Sataedun SuomiStartin opiskelijaryhmän opinnot ovat lähteneet hyvin vauhtiin Kokemäellä. Jo parin viikon ajan kymmenen ukrainalaista ja yksi moldovalainen nuori ovat opiskelleet suomea. Huittisissa, Kokemäellä, Säkylässä ja Ulvilassa asuvat nuoret ovat iältään 15–18 -vuotiaita.

Ryhmää tsemppaava opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen kuvaa yhdeksän pojan ja kahden tytön joukkoa tavallisiksi, aktiivisiksi ja aurinkoisiksi nuoriksi. Muut Sataedun opiskelijat ovat ottaneet heidät hyvin vastaan. Positiivinen uteliaisuus oli nähtävissä molemmin puolin jo tutustumiskierroksilla.

 – Olemme saaneet SuomiStartin opiskelijoilta palautetta, että täällä on hyvä olla. On hyvä, jos koululla on myös voimaannuttava vaikutus. Kouluaikana heidän täytyy miettiä muuta kuin sotaa. Täällä he voivat oppia suomea ja olla vertaistensa joukossa. Olen ilahtunut siitä, että heillä on selviä tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia. Ilman unelmia ei ole toivoa, Rantalainen painottaa.

Alkaneessa SuomiStartti-koulutuksessa opiskelijat valmistautuvat tulevaa ammatillista koulutusta varten. Koulupäiviin kuuluu suomen kielen opintojen lisäksi muun muassa liikuntaa, tietotekniikkaa ja tutustumisia eri koulutuksiin. Ryhmä opiskelee suomea jouluun asti, minkä jälkeen katsotaan, riittääkö kielitaito jo ammattiopintoihin.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>