Viikon huippuhetkiä: Stadin AO:n uusi safkabiili

02.04.2023

Stadin AO:n safkabiili otettiin käyttöön yhteishaun aikoihin. Toimintaa testattiin ja viimeisteltiin maaliskuun alussa. Tuolloin kokkiopiskelijat myivät safkabiilista henkilökunnalle oppilaitoksen parkkipaikalla lounaaksi oivaa katuruokaa: maukkaita haukiburgereita, glaseerattuja broilerivartaita ja makeita donitseja. Tämän jälkeen safkabiilin ratti kääntyi kohti muutamaa helsinkiläistä peruskoulua yhteishaun merkeissä. Ysiluokkalaisille oli tarjolla niin opiskelijoiden valmistamia hodareita ja donitseja kuin tietoa ammatillisista opinnoista ja perusopetuksen jälkeisestä ravintola-alan opiskelusta Stadin AO:ssa.

Ysiluokkalaiset pääsivät safkabiilin muodossa näkemään, millaista ammatillinen opiskelu voi olla ja kohtaamaan nykyisiä ravintola- ja cateringalan opiskelijoita.

- Historian ensimmäiset safkabiilin vierailut peruskouluissa onnistunut yli odotusten. Opiskelijat suhtautuivat positiivisesti ja hoitivat työvuoroja mainiosti. Vastaanotto kouluissa oli niin myönteistä, että ensi vuonna pitää ehtiä useampaan kouluun, iloitsee Stadin AO:n Ravintola- ja cateringalan opettaja Anton Flink.

Safkabiilin liikkuvaan keittiöön mahtuu kerrallaan työskentelemään kolme opiskelijaa ja mukana on myös opettaja. Tuotteet esivalmistellaan oppilaitoksen keittiössä ja lämmitetään sekä kootaan autossa. Varustelu on suunniteltu tarkkaan. Autosta löytyvät niin kylmät vetolaatikot, kylmä- ja lämpökaapit, uuni, parilat, fritti kuin vesipistekin. Hyvän suunnittelun ja ennakkovalmistelujen ansiosta safkabiilistä on kapasiteettia tarjota satoja annoksia päivässä. Jäämme uteliaana seuraamaan, minne kaikkialle opiskelijoiden tiet safkabiilin matkassa vievät!

Aikaisemmat huippuhetket >>