Viikon huippuhetkiä: Stadin AO:n opiskelijat vaalivalvojaisten turvallisuustehtävissä

20.02.2024

Kaiken kaikkiaan 12 Stadin AO:n turvallisuusalan perustutkinnon opiskelijaa toimi presidentinvaalien vaalivalvojaisten turvallisuustehtävissä Helsingin kaupungintalolla. Opiskelijat huolehtivat narikasta, ohjasivat presidenttiehdokkaita ja median edustajia, vastaanottivat tilaisuuteen tulijat sekä hoitivat akkreditoinnin eli tarkistivat listalta tulijoiden henkilöllisyyden ja antoivat kulkuluvan.

”Hienoin hetki oli kohdata presidenttiehdokkaat ja päästä näkemään, miten monipuolisia tehtäviä turvallisuusalalla on mahdollista erilaisissa tapahtumissa tehdä. Varsinkin ensimmäisen kierroksen vaalivalvojaiset jännittivät ennakkoon, mutta varmuutta toivat huolellinen valmistautuminen opettajan ohjauksessa ja tilaisuuden harjoittelu kaupungintalolla etukäteen toivat varmuutta. Tehtävä oli niin innostava, ettei edes sunnuntain 12 tunnin työrupeama tuntunut pitkältä”, kertovat Stadin AO:n turvallisuusalan opiskelijat Mila Kanerva ja Johannes Sundell.

”Opiskelijoiden onnistuminen oli opettajanurani ylpein hetki. Opiskelijat saivat äärimmäisen hyvää palautetta työskentelystään vaalivalvojaisissa ja esimerkiksi Milalle ja Johannekselle tarjottiin tilaisuuden jälkeen kesätöitä kaupungintalolta”, iloitsee turvallisuusalan opettaja Matti Väisänen Stadin AO:sta.

Stadin AO:n turvallisuusalan ja Helsingin kaupunginkanslian yhteistyö alkoi elokuussa 2023. Turvallisuusalan perustutkintoa suorittavat opiskelijat perehtyvät kaupunginkanslian turvallisuusvalvojien työhön ja osallistuvat operatiivisen turvallisuuden toteuttamiseen. Erityisen hienoa on, että yhteistyö mahdollistaa myös alaikäisten opiskelijoiden osallistumisen turvallisuustehtäviin kaupungintalolla.