Viikon huippuhetkiä: Stadin AO ja Metropolia amk rakennusalan osaamiskeskittymäksi

28.04.2023

Helsinkiin rakentuu aivan uudenlainen rakennusalan osaamiskeskittymä. Syksyllä 2023 Stadin AO:n Myllypuron kampus avautuu Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen välittömään läheisyyteen. Yhteinen tavoitteemme on luoda maailman fiksuin ja kansainvälisesti kiinnostava rakennusalan kampus. Nyt rakennettava Stadin AO:n Myllypuron kampus muodostaa Metropolian kampuksen kanssa täysin uudenlaisen rakennusalan osaamiskeskittymän, jossa tulevaisuuden työnantajat- ja tekijät kohtaavat. Yhteisen rakennusalan kampuksen läheisyyteen avautuu myös Helsingin kielilukio.

Stadin AO ja Metropolia ammattikorkeakoulu järjestivät yhdessä huhtikuun lopussa ajankohtaisen Vetovoimaa rakennusalalle -tapahtuman dialogin ja yhteistyön merkeissä. Millaista osaamista kestävä ja elinvoimainen rakennusala edellyttää ja keitä tarvitsemme tähän työhön mukaan? Mukana keskusteluissa olivat niin oppilaitokset, opiskelijat, Helsingin kaupunki, Rakennusteollisuus ja alan yritykset. 

Metropolia ammattikorkeakoulun läheisyys tuo etuja rakennusalan opiskelijoille sekä tilankäytön että opetuksen kannalta. Stadin AO voi esimerkiksi hyödyntää Metropolian betonilaboratoriota, ja Metropolia ammattiopiston tiloihin tulevia puurakentamisen tiloja. Jäämme innolla odottamaan syksyä ja tiivistyvää yhteistyötä.