Viikon huippuhetkiä: Samiedun opiskelijat kehittivät uuden makeistuotteen

09.08.2021

Savonlinnan kupeessa, Haapalan kylällä Soinilanmäen tilalla maaseutuyrittäjänä toimiva Tiina Hirvonen on täynnä intoa, sillä maatila on saanut kevään aikana valikoimiinsa uuden tuotteen, PapaNamun.

– Tilalla on 66 suomalaiseen alkuperäisrotuun kuuluvaa kainuunharmas-lammasta. Valikoimissani oli jo liha, taljat sekä villa, mutta halusin tuoteperheeseen vielä jotain uutta. Jostain sitten tuli mieleeni, että lampaan papanan näköinen makeinen voisi olla hyvä.

Seuraavaksi Tiinan piti löytää vastaukset kysymyksiin: kuka, missä ja miten. Vastaukset löytyivät Ammattiopisto Samiedusta.

– Halusin, että makeinen olisi jollakin tavoin uusi ja erilainen. Opiskelijoilla on usein tuoreita ajatuksia, joten otin yhteyttä Samieduun ja kysyin, olisiko heillä resursseja lähteä mukaan tällaisen tuotteen kehitykseen.

Ainoaksi kriteeriksi Tiina asetti sen, että makeisen on muistutettava lampaan papanaa.

– Leipuri-kondiittoriopiskelijat lähtivät innolla tähän projektiin. He kävivät tutustumassa tilaan ja lampaisiin tammikuussa ja toivat jo tuolloin mukanaan ensimmäisen koe-erän maisteltavaksi.

Opiskelijat kehittivät yhteensä yli kymmenen erilaista makuvaihtoehtoa, joista Tiina otti myyntiin viisi. Hän toteaa olevansa todella tyytyväinen yhteistyöhön Samiedun opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

– Kannustan ehdottomasti muitakin yrityksiä tekemään vastaavaa yhteistyötä, jos se vain sopii heidän palveluihinsa.

Lue lisää >>

Aikaisemmat huippuhetket >>