Viikon huippuhetkiä: Samiedun opiskelija Khodadad opiskeli kolmoistutkinnon

11.04.2023

Afganistanista Savonlinnaan vuonna 2015 tullut Khodadad Jafari suoritti lukion oppimäärän, kirjoitti ylioppilaaksi ja valmistui lähihoitajaksi reilussa neljässä vuodessa. Kolmoistutkinnon suorittaminen on jo itsessään saavutus.

– Kun sen tekee reilussa neljässä vuodessa ja vieläpä niin, että suomi ei ole äidinkieli, saavutuksen arvo nousee. Khodadadin asenne opiskeluun on ollut ihailtavaa, opinto-ohjaaja Marika Uotinen sanoo.

Lukion oppimäärän Khodadad sai valmiiksi tämän vuoden helmikuussa, ja ylioppilaaksi tuloa hän juhli toukokuussa. Lähihoitajaksi hän valmistui marraskuussa.

– Lukioaineista kirjoitin terveystiedon, pitkän matematiikan, lyhyen englannin ja suomen toisena kielenä. Lähihoitajatutkinnosta opiskelin sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan.

Marika sanoo, että Khodadadin suorittama tutkintokokonaisuus osoittaa, miten monipuolinen toisen asteen tutkintorakenne voi nykyisin olla. Yhdistelmäopintojen suunnitteluun yhdessä HOKS-ohjaajan kanssa osallistuva opintokoordinaattori Matti Heinonen korostaa, että yhdistelmäopinnot rakennetaan opiskelijalähtöisesti.

– Yhteistyö Samiedun ja Savonlinnan lukioiden kanssa toimii hienosti, ja joustavuutta löytyy molempiin suuntiin. Lisäksi Samiedu tekee yhteistyötä Otavian nettilukion kanssa, jossa voi tehdä lukio-opintoja verkkopainotteisesti.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>