Viikon huippuhetkiä: podcasteilla ääni ammatilliselle koulutukselle

23.02.2021

Podcastien suosio on lähtenyt viime vuosina nousuun myös Suomessa. Äänisisältö on hyvää vastapainoa hetkiselle somelle ja itseään kiinnostavaa podcastia voi kuunnella missä vain ja silloin kuin haluaa.

Pian podcastlistoilta löytää myös erilaisia ammatillista koulutusta käsitteleviä podcasteja, kun AMKEn ja Salpauksen järjestämiin työpajoihin osallistuneiden oppilaitosten podcast-tuotannot pääsevät vauhtiin.

Erkkaa verkossa

Tämän viikon huippuhetkeksi nostamme työpajoihin osallistuneen Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -podcastin, jonka ensimmäisessä jaksossa opettajat Heidi Viertola ja Linda Niskala keskustelevat täsmätyön tuomista mahdollisuuksista.  

- On hienoa, että henkilöstössämme on todellisia erityisopetuksen superammattilaisia. Heidän kanssaan on mahtavaa tehdä ajankohtaista, laadukasta ja tutkittua sisältöä, joka palvelee kaikkia ammatillisen koulutuksen ja erityistä tukea tarvitsevien parissa työskenteleviä, toteaa Ammattiopisto Luovin viestintäsuunnittelija Miikka Järvenpää.

Luovin Erkkaa verkossa -podcasteja voi kuunnella Luovin nettisivuilta, Apple Podcasteista tai Spotifysta.

Ääni ammatilliselle koulutukselle

Kuusitoista ammatillisen koulutuksen järjestäjää osallistuivat syksyllä 2020 alkaneeseen podcast työpajasarjaan, jonka AMKE ja Koulutuskeskus Salpaus järjestivät osana Opetushallituksen rahoittamia Ammatillisen koulutuksen viestintä - ja vetovoiman tukeminen -hankkeita.

Työpajojen tavoitteena on tuottaa podcasteja, jotka kasvattavat suuren yleisön tietoisuutta ammatillisen koulutuksen monipuolisista ulottuvuuksista ja mahdollisuuksista. Kiinnostavien podcastien avulla lisätään myös positiivista mielikuvaa ammatillisesta koulutuksesta.

Mukana olleiden oppilaitosten podcastit kootaan kevään aikana AMKEn verkkosivuille, jonka lisäksi ne löytyvät oppilaitosten omilta seivuilta sekä valtakunnallisilta podcast-alustoilta.

 

Edelliset huippuhetket luettavissa täällä >>