Viikon huippuhetkiä – Opiskelu välivuonna kannatti

17.08.2021

Vähemmän tunnettu reitti vei tamperelaisen Eeron ammattikorkeaan – "Ei kannata lannistua, jos ovet eivät aukea ensimmäisellä tai vielä kolmannellakaan kerralla"

Tamperelainen Eero Hautamäki, 23, on juuri päättänyt ensimmäisen opiskeluvuotensa Hämeen ammattikorkeakoulussa HAMKissa. Liiketalouden opinnot vastasivat nuoren miehen toiveita ja hän kertoo opiskeluvuodesta innostuneesti.

– Opintoihin kuului muun muassa yrittäjyyttä ja markkinointia. Sisällöt vaihtuivat jakson mukaan ja opin todella paljon uutta. Otin myös kesäksi muutaman kiinnostavan kurssin, jotka pystyn tekemään kesätöiden ohessa. Haluan ottaa koulusta kaiken irti, Hautamäki kuvailee.

Liiketalouden opinnot ovat olleet Hautamäen haaveissa jo useamman vuoden ajan. Hän kirjoitti vuonna 2016 ylioppilaaksi ja haki Tampereen ammattikorkeakoulun TAMKin liiketalouden linjalle kolme kertaa.

Hautamäki työskenteli välivuosina myyntitöissä Puuilossa Tampereella. Haaveet jatko-opinnoista kuitenkin elivät. Hautamäki suoritti Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa merkonomin tutkinnon ja haki seuraavana vuonna liiketalouden opintoihin sekä TAMKiin että HAMKiin. Ammattitutkinnon ansiota ovet aukesivat.

– Päätin, että jotain täytyy tehdä, etten jämähdä työelämään vaan pääsen opiskelemaan ja uralla eteenpäin. Kuulin TAKKista ja pian selvisi, että pystyn suorittamaan siellä merkonomin tutkinnon tiiviissä tahdissa vuoden aikana, joustavasti töiden ohessa.

Lue lisää:  Tamperelainen

Aikaisemmat huippuhetket >>