Viikon huippuhetkiä: Opiskelijoiden ja opettajien digituki varmistaa opintojen sujuvuuden

15.11.2021

Opiskelu verkossa on ammatillisen koulutuksen nykypäivää. Samalla tarve digituelle on lisääntynyt. Ammattiopisto Samiedussa tämä tarve on tunnistettu ja siihen on panostettu. Elokuun alussa Samiedun verkko-oppimisen asiantuntijana aloittaneen Henry Pölläsen tehtävänä on antaa tietoteknistä tukea sekä opiskelijoille että opettajille.

Opiskelijat tarvitsevat digitukea varsinkin opintojen alkuvaiheessa. Pöllänen kertoo, että jo ennen opintojen varsinaista aloitusta pidetään kaikille yhteinen digi-info, jossa kerrotaan muun muassa opiskelussa tarvittavien laitteiden ja ohjelmien käytöstä sekä tunnuksista ja kirjautumisista.

– Opintojen aloituksissa olen mukana varmistamassa, että ensimmäistä kertaa omilla tunnuksilla verkkoon kirjautuva opiskelija pääsee varmasti oppimisympäristöön.

Myös opettajilla suurin tarve digituelle on ennen ryhmän opintojen aloitusta ja heti aloitusvaiheessa. Pöllänen sanoo, että opettajat hakevat opastusta muun muassa siihen, miten verkko-opetus toteutetaan teknisesti ja miten esimerkiksi Teams toimii.

– Usein opettajalla on jokin opetukseen liittyvä visio, jonka minä autan viemään verkkoon tai sähköiseen muotoon.

Samiedun liiketoiminnan verkko-opettajana keväästä saakka toiminut Mikko Kurunsaari tietää, että erityisesti opiskelujen verkkototeutukset ja etäaloitukset asettavat isot paineet tekniselle puolelle, kun iso joukko opiskelijoita kirjautuu yhtä aikaa oppimisympäristöön.

– Kun digituki on paikalla ja ratkoo reaaliajassa teknisiä ongelmia, opinnot pääsevät etenemään jouheasti. Samalla opettajan kuormitus vähenee, ja hän voi keskittyä varsinaiseen oppiaineeseen.

Lue lisää >>

Aikaisemmat huippuhetket >>