Viikon huippuhetkiä: Opinlakeus-messuilla Seinäjoella viihdyttiin ja opittiin

19.01.2024

”Ihan parhaat opettajat. Ne on rentoja, antaa meidän tehdä itse, ne luottaa meihin.” Muun muassa tällaisilla sanoilla Sedun opiskelijat kuvailivat opettajiaan koulutusmessuilla Seinäjoella. Opinlakeus-verkoston järjestämät koulutusmessut vietettiin Seinäjoki Areenassa 17.–18.1. 

Opinlakeus-messuilla kävi erityisen paljon yläkoululaisia, opettajiensa ja opojensa luotsaamana.

Oppilaitosten osastoilla oli paitsi opettajia, myös eri alojen opiskelijoita vastailemassa nuorten kysymyksiin. Opiskelijat ovatkin parasta mahdollista porukkaa kertomaan, millaista opiskelu oikeasti käytännössä on. Oman ikäisiltä vertaisilta on myös helppo kysyä.

Sedun hius- ja kauneusalan opiskelijat Janette ja Mimosa (kuvassa) kertoivat, että alan opiskelu on opettanut kätten taitojen lisäksi runsaasti sosiaalisia taitoja.

- Kampaamoasiakkaan kanssa voidaan viettää yhdessä tuntejakin. On tärkeää, että asiakaspalvelutilanteessa syntyy hyvä henki, Janette sanoo.

- On ollut mahtavaa myös päästä työssäoppimisjaksoille kampaamoihin ja niissä mukaan työyhteisöön. Siinäkin tarvitaan sosiaalisia taitoja, Mimosa tuumii. 

Messuosastoilla ei tyydytty vain jutustelemaan. Monella pisteellä pääsi käsinkosketeltavan lähelle eri aloja alkaen metsäkonesimulaattorin ohjailusta aina elvytystehtävään nuken avulla. 

Opinlakeuden verkostokoordinaattori ja messujen pääjärjestäjä Erika Perander iloitsee, että messuvierailta on tullut kehuja tapahtuman hyvästä tunnelmasta, monipuolisesta tarjonnasta ja hyvistä järjestelyistä.

- Oli myös aivan ihana nähdä, miten innostuneita ihmiset olivat ja miten eri alojen ihmiset verkostoituivat keskenään, Perander sanoo. 

Opinlakeus-messuilla oli esillä liki 70 oppilaitosta ja muuta näytteilleasettajaa. Opinahjoja oli paikalla kaikilta koulutusasteilta. Messuilla kävi reippaasti yli 7500 vierasta. Tapahtuman aikana miteltiin myös Taitaja9-kilpailu, josta Kuopion finaaliin selvisivät Isonkyrön ja Lapuan yläkoulut. 

Aikaisemmat huippuhetket >>