Viikon huippuhetkiä – Oamk Highway houkuttelee OSAOlaisia korkeakouluopintoihin

06.09.2021

Toisen asteen opiskelijoille suunnatulla Oulun ammattikorkeakoulun Oamk Highway -polulla opiskelee tällä hetkellä 116 opiskelijaa, joista 76 on OSAOlaisia. Syksyllä 2021 kiihdytyskaista korkeakouluopintoihin laajenee informaatioteknologian alalle.

Ammatillista perustutkintoa opiskelevat ja lukiolaiset voivat varmistaa opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) nyt myös tieto- ja viestintätekniikan tai tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta. Aiemmin Oamk Highway on otettu käyttöön tekniikassa ja luonnonvara-alalla.

Oamk Highway -polulla opiskelee tällä hetkellä 116 opiskelijaa, joista 76 on OSAOlaisia.  Ensimmäinen OSAOsta valmistunut Oamk Highway -polun suorittanut opiskelija aloittaa opinnot Oamkissa tänä syksynä.

Toisten asteen opiskelijalle luvataan varma opiskelupaikka Oamkista, jos hän suorittaa opiskeluaikanaan Oamkin määrittelemät 15 opintopistettä sekä toisen asteen koulutuksen.

OSAO ja Oamk tyytyväisiä yhteistyöhön

OSAOn kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemen mukaan Oamk Highway on osoitus Oulun ammattikorkeakoulun vahvasta halusta saada OSAOsta valmistuneita omiksi opiskelijoikseen.

- Kyseessä on moninkertainen win-win-tilanne. OSAOn opiskelija saa useilla koulutusaloilla vahvan opintopolkumahdollisuuden korkeakouluun. On myös Oulun seudun kannalta ensiarvoisen tärkeää saada opiskelijat jatko-opiskelemaan ja jäämään alueelle, Paloniemi sanoo.

Paloniemi näkee korkeakoulupolun tukevan myös alueen elinvoimaa.

- Oamkista valmistuneet jäävät todennäköisemmin opiskelupaikkakunnalleen töihin kuin muualle opiskelemaan lähteneet, Paloniemi kertoo.

Oamkin tekniikan ja luonnonvara-alan yksikönjohtaja Ville Isoherranen korostaa OSAOn ja Oamkin vahvaa strategista yhteyttä.

- OSAOsta pääsee highway-polun kautta suoraan opiskelemaan Oamkiin tekniikan, luonnonvaran ja informaatioteknologian aloille. Nämä ovat työelämälähtöisiä koulutuksia, jotka työllistävät hyvin alueellamme. Kannattaa lähteä suorittamaan highway-opintoja ja varmistaa opiskelupaikka jo toisen asteen opintojen aikana, Isoherranen kannustaa.

Lue lisää >>

Aikaisemmat huippuhetket >>