Viikon huippuhetkiä: Mittatilausompelijat yrittäjinä

09.09.2022

Tekevälle ja luovalle ihmiselle käsityöt ovat intohimo ja elämäntapa. Suomen Yrittäopiston Mittatilausompelijan koulutuksessa Turussa on opiskellut joukko todellisia kädentaitajia.

Kun on tehnyt käsitöitä miltei kauemmin kuin mihin muisti ulottuu, etsii luovuuden toteuttaminen jatkuvasti uusia väyliä. Oma urakin on voinut tulla siihen pisteeseen, että se suorastaan vaatii muutosta tai kehittymistä.

Yrittäjällä on vapaus ja valta

Mittatilausompelua opiskelleista moni on perustanut oman yrityksen. Yrittäjyys tuo mukanaan muun muassa vapautta tekemiseen ja vallan määritellä itse omat työaikansa.

Muutoksen tuulia työuralle

Muutosta työuralleen kaipasivat Erja Mäntysalo Sauvosta, Katri Ruokonen Honkilahdelta ja Jenni Nurminen Marttilasta. Erilaisia käsitöitä kaikki ovat tehneet siitä asti, kun ovat osanneet. 

Turkulaiselle Anu Toivoselle sen sijaan yrittäjyys oli tuttua ennestään jo tanssikoulun ja aputoiminimi Raqset Amar -ompelimon kautta.

Korppoon saarella ompelimoa ElinaWee pitävä Elina Wikström lähti puolestaan hakemaan koulutuksesta varmuutta tekemiseensä – ja sai sitä. Uskallusta kertyi siinä määrin, että Wikström uskaltautui tilaamaan siirrettävän mökin, jossa hän voi myydä omia tuotteitaan erilaisissa tapahtumissa.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>