Viikon huippuhetkiä: Hieronnan opinnot Careeriassa voivat viedä vaikka Fuengirolaan

27.03.2023

Careerian hieronnan ammattitutkinnon koulutus koostuu lähi- ja verkko-opinnoista sekä oppimisesta työpaikalla. Careeriassa opinnot voivat viedä opiskelijan vaikka Välimeren rannalle Fuengirolaan.

Fuengirolassa Espanjassa toimivan Sport Massage Institute of Finlandin johtaja ja pääopettaja Kari Kinnunen kokee oppilaitosyhteistyön sujuvana.

– Opiskelijoiden työelämässä oppimisen jaksot Fuengirolassa ovat positiivisia kokemuksia sekä meille että opiskelijoille. Me näemme, minkälaista opetus eri oppilaitoksissa on ja saamme myös itsellemme ideoita. Opiskelijoille Espanjan jaksot ovat mieleenpainuvia sekä opittavien asioiden että espanjalaisen elinympäristön kannalta, Kari Kinnunen summaa.

Fuengirolassa työelämässä oppimisen jaksolla olleella opiskelija Maarit Luukkosella on matkailualan opintoihin painottunut merkonomitutkinto ja pitkä työkokemus matkatoimisto- ja hotellialalta sekä asiakaspalvelutehtävistä. Hän on parhaillaan toimivapaalla työstään toimistovastaavana. Vahva asiakaspalvelutausta oli hyvä pohja nyt työn alla olevan hierojan ammattitutkinnon suorittamiselle.

– Ajatus hierojaksi ryhtymisestä tuli minulle jo yli 10 vuotta sitten, mutta silloin minulla ei vielä ollut mahdollisuutta kokopäiväopiskeluun. Käsillä tekeminen ja toisten ilahduttaminen on aina ollut mukana kaikessa, mitä teen. Samalla motiivilla olen tehnyt läheisille ja työkavereille intialaista päähierontaa, jonka opettelin jo kymmenisen vuotta sitten, Maarit Luukkonen kertoo taustoja hierojaopintojen aloittamiseen.

Hieronnan ammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä sosiaali- ja terveysalan, liikunnan tai vapaa-ajan työpaikoilla, kuntoutuskeskuksissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa ja asiakkaiden kodeissa. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja sekä kykyä vastuulliseen päätöksentekoon.

Lue koko juttu >>
Aikaisemmat huippuhetket >>