Viikon huippuhetkiä: Esedun kouluruokailussa siirrytään suosimaan lähialueiden raaka-aineita

10.05.2021

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun koululounaan 3000 kilon vuosittainen kalamäärä on muutettu lähes kokonaan lähikalavalmisteisiin viimeisen puolentoista vuoden sisällä. Esedun ruokapalveluissa on toiveena, että roskakalana pidetyt pikkueväkkäät puhtaista järvistämme saisivat arvoisensa kunnian maistuvana ruokana sekä antavat ammattiin opiskeleville nuorille sekä aikuisille pohjaa koko elämän kestäville ruokavalinnoille. Lähiruoan käyttö tulee Esedun ruokapalveluissa lisääntymään tulevaisuudessa.

- Kehitämme ruokalistaamme ja reseptejämme, jotta voimme yhteistyössä paikallisten tuottajien kanssa taata ympärivuotisen raaka-aineiden saatavuuden. Sesonkituotteiden käyttö tulee myös lisääntymään, sillä meille on Esedulle rakentumassa elintarvikejalosteisiin soveltuva oppimisympäristö. Syksyn runsas sato ja raaka-aineiden sivuvirrat saamme taltioitua talven varalle muun muassa kuivaamalla ja fermentoimalla yhteistyössä elintarvike- sekä ravintola- ja catering-alan opetuksen kanssa. Uskomme vahvasti ruokapalveluissa siihen, että tämän päivän valinnat luovat suunnan huomiselle, kertoo Esedun ruokapalvelupäällikkö Terttu Pulkkinen.

Lue lisää >>
Aikaisemmat huippuhetket >>

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Eteläranta 10
00130 Helsinki

toimisto@amke.fi