Viikon huippuhetkiä: Asenne ratkaisee myös lentokoneasentajan ammatissa

21.03.2023

Niklas Oikarinen valmistui REDUsta lentokoneasentajaksi seitsemän vuotta sitten. Nyt hän tuli visiitille vanhaan opinahjoonsa kertomaan nykyisille lentokoneasennuksen opiskelijoille työstään Finnairilla sekä urapolustaan.

Lentokoneasentajaksi REDUssa opiskellut Niklas Oikarinen valmistui ammattiin vuonna 2016, ja on ollut Finnairilla töissä vuodesta 2018 lähtien. Urapolku on ollut tähän mennessä mieluisa, ja työssä on päässyt kouluttautumaan paljon lisää.

Oulusta kotoisin oleva Niklas tiesi jo kasiluokkalaisena haluavansa lentokoneasentajaksi. Kaverin kanssa tuli usein käytyä kuvaamassa ja ihastelemassa lentokoneita Oulun lentokentällä, ja oli selkeää, että lentokoneet kiinnostivat ammatiksi asti.

- Kaverista tuli lentäjä, mutta minua kiinnosti enempi ruuvaaminen ja tekniikka, joten hain REDUun Rovaniemelle opiskelemaan lentokoneasennuksen perustutkintoa, Niklas kertoo.

Lentokoneasentajaksi Niklas opiskeli ammattilukiossa. Ammattikoulun ja lukion vuorottelu toi vaihtelua, ja etenkin lukiossa opiskeltu englanti auttoi ammattisanaston kanssa, sillä alan opukset ja huoltodokumentit ovat englanniksi. Opiskeluajalta jäi paljon mukavia muistoja.  

Lue lisää >>
Aikaisemmat huippuhetket >>