Viikon huippuhetkiä: Ammattien ilta Kouvolan seudun ammattiopistossa

15.03.2021

Täydellisen ksaolaisen luomutuotteen, Ammattien illan 28.1.2021, avaussanat lausui rehtori Timo Olli. Opettaja Juha Rantala juonsi lupsakan luontevasti alkulähetyksen aamu-TV:n tyyliin. Juontokortit käsissään niin haastattelija kuin haastateltavat toivat lähetykseen kivan ammatillista tunnelmaa. Lähetyksessä vaihtuivat sujuvasti elävät kasvot videoihin ja taas takaisin. Illan jälkimmäisessä osiossa opettaja Pekka Kurko johdatti katsojat videoesittelyihin, joissa kuvattiin hyvin eri alojen ominaispiirteitä ja KSAOn monia opiskelu-mahdollisuuksia.

Tämä oli ensimmäinen Kouvolan seudun ammattiopiston järjestämä virtuaalinen Ammattien ilta. Reiluun puoleentoista tuntiin saatiin paljon asiaa: ohjeita ja tietoa koulutuksiin hakeutumisesta, monipuolisista koulutuspoluista sekä opiskelijahuolto-, ohjaus- ja erityisen tuen palveluista. Virtuaalisista tapahtumista opistossa oli saatu aikaisempaa kokemusta kevään ja syksyn valmistujaisjuhlista.

Suunnittelu ja toteutus tehtiin nopealla aikataululla ja siihen osallistui iso joukko ksaolaisia. Toteutuksen mahdollisti opiston digivelho Roope Degermanin osaaminen, sekä erityisesti opojen heittäytyminen mukaan uuteen haasteeseen.

Tapahtuma vaati aikataulutusta. Tarvittiin tapahtuman markkinointia, oli löydettävä juontajat ja lähetystä piti myös harjoitella. Eri aloilta tarvittiin esittelyitä opiskelusta ja työelämään sijoittumisesta. Vaadittiin myös visuaalista silmää, kalusteiden sijoittelua, teknistä osaamista ja tilanteen seurantaa. Lisäksi koronan tuomat rajoitukset toivat lisää huomioon otettavia asioita, haastattelijan ja haastateltavan välisestä etäisyydestä lähtien.

Ääniteknisiltä ongelmilta ei vältytty, joten lähetys säilyi mukavan kotikutoisena. Hyvää tavoiteltiin ja siihen opistolaisten mukaan myös päästiin. Samalla opittiin uutta niin toteutusprosessin eri vaiheista kuin omasta oppilaitoksestakin.

Illan tallenne oli katseltavissa jälkikäteen kaksi viikkoa. Eri alojen koulutusten ja oppimisympäristöjen esittelyitä on tulossa vielä talven aikana lisää opiston verkkosivuille

Aikaisemmat huippuhetket >>