Veli-Matti Lamppu nimitetty AMKE ry:n toimitusjohtajaksi

21.06.2018

  • Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty kasvatustieteiden lisensiaatti Veli-Matti Lamppu.
  • Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään 1.9.2018.
  • Lamppu toimii tällä hetkellä Suomen Yrittäjissä koulutusasioista vastaavana johtajana.

AMKE ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Veli-Matti Lamppu, joka aloittaa tehtävässään 1.9.2018. Lamppu on toiminut Suomen Yrittäjissä vuodesta 2001 ja on vastannut koulutuspoliittisesta edunvalvonnasta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa pedagogisena johtajana, erityisopettajana ja sosiaalityöntekijänä.

- Ryhdyn tehtävään erittäin motivoituneena. Minulle työ AMKEn edustamien arvojen ja tavoitteiden edistäjänä on tärkeää. Keskiössä ovat laadukas ammatillinen koulutus sekä osaava työvoima yritysten ja yhteiskunnan tarpeisiin. Ammatillisen koulutuksen suuri lakireformi on tehty, mutta sen onnistunut täytäntöönpano samoin kuin koulutuksen riittävä rahoitus on varmistettava. Näissä on vielä haasteita, toteaa Lamppu.

AMKE ry:n hallituksen puheenjohtaja, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa toivottaa Veli-Matti Lampun lämpimästi tervetulleeksi AMKE ry:n johtoon.

- Tehtävä on tärkeä, sillä ammatillinen koulutus ansaitsee tulla kuulluksi yhteiskunnallisessa keskustelussa. Veli-Matti Lampulla on erinomaiset edellytykset vahvistaa AMKE ry:n roolia ammatillisen koulutuksen äänenä. Työvoiman eläköityminen ja nopeasti tapahtunut suhdannekäänne merkitsevät pulaa osaavasta työvoimasta. Julkinen huomio kiinnittyy paljolti lukioihin ja korkeakouluihin, vaikka ammatillisen koulutuksen kautta puolet ikäluokista saa ammatin, Linnainmaa toteaa.

AMKEn aiemman toimitusjohtajan Petri Lempisen siirryttyä uusiin tehtäviin AMKE ry:n vt. toimitusjohtajana on toiminut Riikka Reina, joka aloittaa Kallion kirkkoherrana 1.8.2018.