Vaskihaasteella osallistetaan oppilaitoksia ja opiskelijoita

04.01.2023

Ammatillisia opiskelijoita on Suomessa yli 300 000. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että ammattiin opiskelevat henkilöt osaavat ja haluavat toimia kestävästi ja vastuullisesti niin arjessa kuin oman ammattikuntansa edustajana. Tulevaisuudessa kestävät työskentelytavat ja vastuullisuus ovat yhteiskuntamme elinehto ja perustavanlaatuinen työelämätaito. Ammatillinen koulutus haluaa olla edelläkävijä ratkaisemalla omalta osaltaan kestävämmän ja vastuullisemman tulevaisuuden haasteita.

Vaskihaasteella osallistetaan oppilaitoksia ja opiskelijoita

Vaskihaaste-kampanjan ideana on vahvistaa ammattiin opiskelevien nuorten ja aikuisten kädenjälkeä, vihreää siirtymää ja edistää vastuullisen ammatti-identiteetin kehittymistä. Kampanjassa kerätään ammattiin opiskelevilta opiskelijoilta kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksia. Kampanja on käynnissä koko huhtikuun 2023 ja korostetusti kampanja näkyy viikolla 16 (17.4.-23.4.2023).

Lupaukset ovat helppo tapa edistää omaa keketyötä

Osallistumalla Vaskihaasteeseen teet samalla myös oman oppilaitoksesi kestävän kehityksen ja vastuullisuuden työtä näkyväksi sekä teet vihreää imagotyötä. Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksilla sitoutetaan opiskelijoita kestävämpään tulevaisuuteen. Lupaukset ovat yksinkertainen, helppo ja käytännönläheinen tapa muuttaa ilmastoahdistusta toivopuheen kautta positiivisiksi toimintatavoiksi. Tartutaan tähän mahdollisuuteen.

Osallista aktiivisesti opiskelijoita

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät kutsutaan mukaan Kestävää ja vastuullista ammatillista koulutusta -kampanjaan Vaskihaasteen muodossa 1.4.-30.4.2023. Opettajat ja kehittäjät voivat hyödyntää VASKI-hankkeen tuottamia valmiita materiaaleja tai kehitellä omia tempauksia. Pääasia on saada opiskelijat jättämään oma kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksensa.

Lupaus jätetään vaivattomasti

Digitaalisesti: https://link.webropol.com/s/vaskihaaste
tai sen voi jättää omiin somekanaviinsa aihetunnisteilla: #vaskihanke #kekelupaus ja #vaskihaaste.

Haasta muita mukaan!

Lupauksista muodostuu lupauspankki, jota jaetaan projektin toimesta edelleen somessa. Lupaus voi olla pienen pieni tai suuri, henkilökohtainen tai ryhmäkohtainen. Lupauksen antaneet henkilöt ja oppilaitokset haastavat edelleen muita osallistumaan kampanjaan esimerkiksi: ”Olemme mukana VASKI – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus –hankkeessa. Olemme osallistuneet Vaskihaasteeseen ja sitoutuneet kestävämpään elämään yksi pieni teko kerrallaan. Haastamme mukaan esim. @KESTU ja @sataedu. Jätä sinäkin oma kekelupauksesi! #vaskihanke #kekelupaus ja #vaskihaaste.” 

Kampanjasivusto: https://vaski.info/vaskihaaste/

Vaskihaaste-kampanja on kaikille ammatillisille oppilaitoksille suunnattu maksuton kampanja, joka on toteutettu Opetushallituksen Vihreän siirtymän VASKI – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus -hankkeen, Saku ry:n sekä muiden ammatillisen koulutuksen toimijoiden kanssa yhteistyönä. Vuonna 2023 Vaskihaaste-kampanja järjestetään käsi kädessä Saku ry:n Liikevirtaa -kampanjan kanssa.