Työkykypassi käyttöön etäoppimisen työkaluna

23.03.2020

Ammatillisen koulutuksen siirtyminen etäopiskeluun on tuonut suuren tarpeen etäoppimisen työvälineille ja sähköisille oppimisympäristöille.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa SAKU ry tarjoaa oppilaitoksille tukea työkykypassikokonaisuuden edistämisessä opiskelijoiden hyvinvoinnin parhaaksi.

SAKU ry:n tuottamat Ammattiosaajan työkykypassin työkalut ovat heti käyttövalmiita ja monipuolisia oppimissisältöjä eri alojen opiskelijoille. Lisäksi järjestö tarjoaa tukea työkalujen ja työkykypassin käyttöönottoon. 

Etäopetuksen työkalu verkossa ja mobiilissa 
Työkykypassin tehtäväkorttien teemoja ovat ammatin työkykyvalmiudet, liikunta, terveysosaaminen ja harrastuneisuus ja yhteistyötaidot. Laaja valikoima tehtäväkortteja löytyy nettisivuilta, tai vaihtoehtoisesti opiskelija voi ladata maksuttoman mobiilisovelluksen ja hyödyntää tehtävien tekemisessä sitä.

Opettajan web-käyttöliittymällä opettaja voi luoda opiskelijaryhmiä, seurata opiskelijoiden mobiilissa tekemiä suorituksia ja antaa niistä palautetta. 

Mikä on työkykypassi? 
Työkykypassin työkaluja voi hyödyntää sellaisenaan, mutta parhaan tuen ne antavat opiskelijoiden työ- ja toimintakyvyn kehittämiselle, jos oppilaitos tekee päätöksen työkykypassin systemaattisesta käyttöönotosta. 

Työkykypassi on tarkoitettu ammattiin opiskeleville työkaluksi työkykyä ja hyvinvointia edistävien taitojen opiskeluun. Yhdeksän osaamispisteen kokonaisuuden tavoitteena on varmistaa, että työkykyä tukevat taidot tulevat huomioiduiksi opetussuunnitelmissa ja että opiskelija herää oman työkykynsä kehittämiseen jo opintojensa aikana. 

Tukea työkykypassin käyttöönottoon SAKU ry:ltä 
SAKU ry tarjoaa tukea työkykypassin käyttöönottoon kaikille ammatillisen koulutuksen järjestäjille. 

Tervetuloa mukaan: 
•  ke 25.3. kello 14–15: Liity Microsoft Teams -kokoukseen 
•   to 26.3. kello 14–15: Liity Microsoft Teams -kokoukseen 

Pikalinkit etäopiskelun työkaluihin on koottu sivulle www.tyokykypassi.fi/etaopiskelu
Tilaa oppilaitoskohtaisia etäyhteyskoulutuksia: maria.kakela(at)sakury.net, puh. 0500 830 710