Työelämälähtöisyys vahvasti mukana ammatillisen koulutuksen uusissa liikkuvuushankkeissa

16.05.2019

Erasmus+ ohjelman hakukierroksella 2019 myönnettiin ammatillisen koulutuksen kansainväliseen liikkuvuuteen tukea yhteensä 7,6 miljoonaa euroa. Kaikkiaan 49 ammatillisen koulutuksen organisaatiota ja neljä verkostoa saivat tukea opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuteen ja voivat näin lähettää ulkomaanjaksoille yhteensä reilut 4 100 henkilöä. Työelämäyhteistyö ja joustavat henkilökohtaiset oppimispolut korostuivat liikkuvuushankkeiden suunnitelmissa monin eri tavoin.

Erasmus+ ohjelma tarjoaa tukea niin opiskelijoiden kuin henkilöstönkin liikkuvuuteen. Henkilöstön liikkuvuusjaksot tarjoavat mahdollisuuksia kehittää niin opettajien kuin muun henkilöstön tai esimerkiksi vaikka työpaikkaohjaajien osaamista. Hyvin suunnitellut henkilöstön liikkuvuusjaksot ulkomaisessa oppilaitoksessa tai työpaikassa ovat myös väline organisaation sekä kansainvälisen toiminnan strategiseen kehittämiseen. Myönnetty tuki mahdollistaa yhteensä 1104 henkilöstön ulkomaanjaksoa.

Opiskelijaliikkuvuuteen voivat osallistua ammatillisen koulutuksen opiskelijat VALMA-opiskelijoista oppisopimusopiskelijoihin. Nyt myönnetty tuki mahdollista seuraavina vuosina yhteensä 3030 opiskelijan ulkomaanjakson. Tasavertaisten mahdollisuuksien takaamiseksi hankkeissa myönnetään tukea erityistä tukea tarvitseville sekä muun muassa sosioekonomisesti heikommassa asemassa oleville opiskelijoille.

Lue lisää