Työ & Taito -palkinto on osoitus ammattiosaamisesta, yrittäjyydestä ja työelämäyhteistyöstä

08.11.2022

Mestarikiltaneuvoston, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ja Suomen Yrittäjjien Työ & Taito palkinto nostaa keskiöön kädentaidot, osaamisen ja yrittäjyyden.

Työ & Taito palkinto on osoitettu ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Palkinto on jokavuotinen perinne, jossa oppilaitokset kisaavat ainutlaatuisesta kiertopalkinnosta. Palkinnon keskeisinä kriteereinä ovat aktiivisuus ja innovatiivisuus työelämäyhteistyössä, yrittäjyyden tukemisessa ja ammattitaidon hankkimisessa. Vuosittain kriteereihin sisältyy erityispainotuksia.
 
Työ & Taito palkinnossa oppilaitoksia arvioidaan seuraavien osa-alueiden näkökulmasta:   

  • Suunnitelmallinen yhteistyö yritysten kanssa
    • Vuoden 2023 erityisteemoina ovat tutkimus-kehittämis- ja innovaatioyhteistyö yritysten kanssa sekä kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän totuttaminen oppilaitoksen toiminnassa ja yritysyhteistyössä
  • Yrittäjyyden tukeminen (esimerkiksi: yrittäjyyskasvatus, yrittäjätutkinnot, yritysten kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tukeminen ja yritysten omistajan tai sukupolvenvaihdoksen tukeminen)
  • Työssä tapahtuva oppiminen ja sen hyödyntäminen, keskeisenä oppisopimustoiminta. 
    • Vuoden 2023 erityisteemana on maahanmuuttajien osallistuminen oppisopimuskoulutukseen ja muuhun työpaikalla oppimiseen.

 
Oppilaitokset itsearvioivat toimintaansa edellä mainittujen kokonaisuuksien osalta. Voittajan valitsevat AMKEsta, Suomen Yrittäjistä ja Mestarikiltaneuvoston edustajista koostuva raati. Voittaja julkistetaan Suomen Yrittäjien koulutusjohdon foorumin yhteydessä 15.2.2023. Voittaja palkitaan upealla Työ & Taito-palkinnolla, jonka oppilaitos saa seuraavaan kilpailuun saakka. Palkinto on näyttävä taulu, jossa on alkuperäiset mitalit 1950- ja 1960-luvuilla pidetyistä arvostetuista Työ&Taito -kilpailuista. 
 
Kilpailuun voi osallistua 19.1.2023 asti. Kilpailuun osallistuminen tapahtuu oppilaitoksen tiiviillä itsearvioinnilla.

Hakulomake >>

Mestarikiltaneuvosto, AMKE ry ja Suomen Yrittäjät haluavat kilpailulla nostaa esille ammattitaidon, yrittäjyyden ja työelämäyhteistyön merkityksen kestävälle kasvulle. Lisäksi haluamme painottaa osaavan työvoiman saatavuuden ja omistajanvaihdosten haasteita yrityksille. Kannustamme myös ammattiosaajia jatkuvaan itsensä kehittämiseen kisälli-mestari -perinteen mukaisesti.

Vuonna 2022 palkinnon voitti Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko.

Toivomme ja odotamme runsasta osanottoa!

Lisätietoja:

Veli-Matti Lamppu
toimitusjohtaja, AMKE ry
veli-matti.lamppu@amke.fi, p. 050 344 2554

Marja Vartiainen
Koulutusasioiden asiantuntija, Suomen Yrittäjät
marja.vartiainen@yrittajat.fi, p. 044 985 5005

Pirjo Savolainen
ylioltermanni, Mestarikiltaneuvosto,
pirjo_savolainen@kolumbus.fi, p. 040 502 9193