Tulevaisuuden purkutyöosaaja- kiertotalouden koulutuspilotin materiaalit julkaistu

12.04.2022

Yritykset ovat tunnistaneet vakavan osaamispuutteen purkualan koulutustarjonnassa, ja yrityksillä on haasteita löytää osaavaa ja sitoutunutta työvoimaa. Sitran rahoittaman Tulevaisuuden purkutyöosaaja –hankkeen tavoitteena on vaikuttaa asiaan ja lisätä koko alan houkuttelevuutta.

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän koordinoimassa hankkeessa suunniteltiin ja pilotoitiin Rakennusalan perustutkinnon valinnaisen Purkutyöt-tutkinnonosan opetusmateriaalit sekä työpaikalla oppiminen. Pilotissa on painotettu erityisesti kiertotalouden osaamisen integrointia tutkintoon. Tuotetut materiaalit ovat kaikille rakennusalaa kouluttaville ammatillisille oppilaitoksille avoimia ja hyödynnettävissä myös muissa alan koulutuksissa soveltuvin osin. Sisältö vastaa mahdollisimman hyvin työelämän todellisia kohteita, koneita ja tilanteita.

Hanke toteutettiin 1.6.2021-31.3.2022 ja siinä tuotettu materiaali on suunnattu rakennusalan perustutkinnon opiskelijoille ja rakennusalan työntekijöille, jotka tekevät purkutöitä tai haluavat alalle. Koulutusmateriaalin ovat toteuttaneet Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän kanssa yhteistyössä Kierivä Oy ja Ytekki Oy, jotka toimivat hankkeen osatoteuttajina. Yrityskumppaneina toimivat Lotus Demolition Oy sekä Purkupiha Oy. Materiaalit ovat sähköisiä ja niitä voi tiedustella Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymästä. 

Lue lisää >>